TFF düğmeye bastı

Türkiye Futbol Federasyonu, Almanya'da yürütülen şike soruşturmasının dosyasını Bochum Savcılığı'ndan isteme talebinde bulunacak.

Almanya'da ortaya çıkarılan, Avrupa'da 9 ülkeyi kapsayan bahis manipülasyonu ve şike dosyasıyla ilgili Türkiye'de çıkan haberler üzerine Futbol Federasyonu tekrar düğmeye bastı. Basında, geçen sezon ligdeki İstanbul Büyükşehir Belediye- Gençlerbirliği ve Antalya Cup'taki Antalyaspor-Trabzonspor maçlarıyla ilgili bazı iddialar yer almış, kulüp başkanlarından teknik ekibe ve futbolculara kadar birçok ismin manipülasyonlara karıştığı öne sürülmüştü. Türkiye Futbol Federasyonu, dün yaptığı açıklamada dosyanın temini için Bochum Savcılığı'na bir kez daha başvurduklarını belirterek "Soruşturma ile ilgili son gelişmeleri görüşmek ve dosyanın tamamlanmasını hızlandırmak amacıyla TFF yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu ve TFF Hukuk Baş Müşaviri İlhan Helvacı önümüzdeki hafta başında UEFA'ya, Bochum Savcılığı'na ve Almanya Futbol Federasyonu'na resmi bir ziyaret yapacaktır" ifadesi kullanıldı. Konuyla ilgili gelişmelerin TFF tarafından birinci öncelikli ve yerinde takip edildiği vurgulandı.


'CEZALAR ÖRNEK OLACAK'
Yunus Egemenoğlu yaptığı açıklamada; "Bu işe bulaşmış kişi ya da kurum tüm Türkiye'ye örnek olacak şekilde cezalandırılacaktır. Bu federasyon, son iki senede tarihi kararlar verdi. Takım da düşürdük, puan silme cezası da verdik. Ama bilgi ve belge olmadan sadece tribünlere oynama amacıyla, bir şey yapmayız. Bu evrak ve belgeler, Şubat ortasına kadar da gelecektir" dedi.