Terim'den Türk teknik direktörlere övgü

A Milli Futbol Takımı eski teknik direktörü Fatih Terim, Türk teknik direktörlerini överek, 'Çoğu üst düzey deneyimlere sahip' dedi.

Antalya'da yapılan UEFA Pro-Lisans Güncelleme Kursu'nun son gününde Turkcell Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligi'nde görev yapan 20 teknik direktöre konuşma yapan Terim, öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Fatih Terim, Türk futboluna yön veren teknik adamlarla birlikte olacağı için memnuniyetini dile getirdi. Kursa katılan teknik adamların çoğunun üst düzey deneyimlere sahip olduğunu ifade eden Terim, "Türkiye'nin taşları dediğimiz arkadaşlarımız kursa katılıyorlar. Bu yüzdende bu kurs, çok ciddi derecede yüksek önem taşıyor. Onlarla birlikte olacağım için de heyecanlıyım. Bende bilgilerimi paylaşmaya çalışacağım. Güzel zaman geçeceğini düşünüyorum." diye konuştu. Terim, basın mensuplarının A Milli Takım'ın başına yabancı antrenör getirilecek olması yönündeki sorularına, ''Daha önce düzenlenen basın toplantısında aynı soru bana soruldu ve bu soruya çok açık yüreklilikle cevap vermiştim. Düşüncelerimde yine aynıdır." karşılığını verdi.

Fatih Terim, daha sonra UEFA Pro-Lisans'ta teknik direktörlerle bir araya geldi. Kısa bir bölümü basına açık olan toplantıda Terim, ligin kahrını çeken teknik adamlarla bir arada olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Kursu düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kurs, çok daha önce olması gereken bir eğitim şekliydi. Ancak kısmet bugünlereymiş. Bu tür yeni eğitim şeklini ülkemize getirmek, bizim için dünya kupasına gitmek kadar önemlidir."

Eğiticilerin eğitilmesinin kolay bir iş olmadığını belirten Terim, "İnsanların hayatı boyunca eğitime, daha doğrusu değişime, değişimden sonra da gelişime ihtiyacı var. Değişim olmadan gelişim olmuyor. Gelişim olmadan da değişim olmuyor. Dolayısıyla bu değişimin Türk futboluna hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.