Doğalgaza indirim müjdesi

İZMİR Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (İzmirgaz) konut, ticarethane ve sanayi kuruluşlarında doğalgaz satış fiyatlarında yüzde 4.4 oranında, serbest tüketici doğalgaz satış fiyatlarında ise yüzde 1 oranında indirim yapıldığını açıkladı.

İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, iki ayrı tedarikçi ile kontrat imzalanarak indirimin gerçekleştiğini belirterek, bu sayede Türkiye'deki en ucuz doğalgazın İzmirliler'in hizmetine sunulduğunu kaydetti.

İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, düzenlediği basın toplantısında söz konusu indirimin 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren uygulamaya konulduğunu belirterek, “İzmirgaz, İzmirliler'in şirketi. Böyle bir kararla İzmirliler'in karşısına çıkmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu. Yandımata, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mevzuatı gereği doğalgaz dağıtım firmalarının tedarikçi değiştirme hakkına sahip olduğunu hatırlatarak, İzmirgaz'ın bu haktan yararlandığını, Naturgaz ve Egegaz olmak üzere iki ayrı doğalgaz tedarikçisi firma ile kontrat imzaladıklarını açıkladı.

EN UCUZ DOĞALGAZ İZMİR'DE

Söz konusu anlaşmalardan doğan fiyat farkının da indirim olarak İzmirli doğalgaz müşterisinin faturasına yansıtıldığına dikkat çeken Yandımata, “İndirimden önce konut, ticarethane ve sanayide kullanılan doğalgazın ÖTV ve KDV hariç metreküp fiyatı 0.505976 TL iken, indirimden sonra 0.483775 TL oldu. Aynı şekilde serbest tüketicilerde indirim öncesi doğalgazın ÖTV- KDV hariç metreküp fiyatı 0.471348 iken, indirimin ardından 0.466635 TL oldu” bilgisini verdi.

İndirimle birlikte, Türkiye'nin diğer illerine kıyasla en ucuz doğalgazın İzmir'de kullanılacağını dile getiren Yandımata, tedarikçi firmalarla yapılan görüşmelerin üç ay sürdüğünü kaydetti. Daha önceki tedarikçilerinin ise BOTAŞ olduğunu anlatan Yandımata, “Biz her zaman BOTAŞ fiyatlarının altında kalacağız” dedi.

2010 HEDEFİ 90 BİN HANE

Yandımata, 2009 yılı çalışmaları ile ilgili ise geçen yıl içinde 50 bin haneye daha doğalgaz bağlandığını söyledi. Yandımata, bu sayede potansiyel abone sayısının 411 bine ulaştığını belirterek toplam 95 bin abone tarafından 2 milyar metreküp doğalgaz kullanıldığını aktardı. Doğalgaz şirketlerinin sadece taşıma bedeli aldığına ve belli bir fiyattan aldığı doğalgazı daha fazla fiyata satamayacağına dikkat çeken Yandımata, 2010 yılında da 90 bin haneye ulaşmayı planladıklarını sözlerine ekledi.