'Alex ikinci sınıf futbolcu'

Fenerbahçe eski kaptanı Ümit Özat, Alex hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Ankaragücü Teknik Direktörlüğü’ne getirilen Roger Lemerre’in yardımcısı olarak Türkiye’ye geri dönüş yapan 33 yaşındaki Ümit Özat, 6 yıl formasını taşıdığı Fenerbahçelileri şaşırtacak açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin kaptanı Alex de Souza hakkında; “Zaten birinci sınıf olsa Avrupa’nın daha büyük bir takımında oynardı. Alex yakın arkadaşım ve ‘Kaptan olsun’ diye onu ben önerdim. Ama gerçek bu” diye konuştu.

Türkiye'deki futbol kalitesinin düştüğünü vurgulayan Özat, bunun nedeninin doğru transfer yapılmaması olarak gösterdi. Yabancılara değerinden fazla para veren ama bu kadar az verim alan başka ülke olmadığını söyleyen Özat sözlerine şu şekilde devam etti; "Alex bile ikinci sınıf yabancı. Önüne ’Sana Milan, Real, Barcelona, Fenerbahçe veya Galatasaray’dan teklif var’ diye koy. Hangisini seçer?’ Alex yakın arkadaşım. Hatta benden sonra kaptan olsun diye onu önerdim. Yalanlarlar ama öyle. Başka bir şey söyleyeyim, dünyanın en baba 20 takımını koy ortaya. Türkiye’deki yabancılardan biri bile oralarda oynayamaz. Oynasa burada aldıkları parayı asla alamazlar. Orada oynayanlar Türkiye’ye tatile bile gelmezler.

BU ülke 1923’ten beri sadece UEFA Kupası’nı kaldırdı. Taffarel, Popescu ve Hagi vardı yabancı olarak. Gerisi Türk çocuklarıydı. ‘Yabancıyla başarılı olunur, yabancısız olunmaz’ diye bir şey yok.

Futbolculuk başka, hocalık başka. Hangi hocalarla çalıştığım da belli. Ben hedeflerime hep ulaştım. Terim-Piontek, Derwall-Denizli örneğinde olduğu gibi ben de Lemerre ile yoluma devam edeceğim. Şu anda öncelik Ankaragücü.”

DAUM'LA ÇAY BİLE İÇMEDİM

“Daum'la birbirimize katkımız, başarılarımızda payımız vardır. Köln’de işlerimiz dışında bir bardak çay içmişliğimiz olmadı. Ama kimse kimsenin kara kaşına bayılmıyor. Ona 2 şampiyonluk yaşatan biri olarak değerimi bilmeli. Öfkem yok, yolu açık olsun. Bu konuda konuşmak istemiyorum.”