Vassell, Ankara'da ortaya çıktı

Hakkında kampı terk ederek İngiltere'ye gittiği şeklinde haberler yapılan Ankaragücü'nün İngiliz golcüsü Darius Vassell, Ankara'da ortaya çıktı.

Ankaragücü'nün Antalya kampını terkettiği ve İngiltere'ye gittiği şeklinde basında çıkan haberlerin ardından Vassell Ankara'da ortaya çıktı. Darius Vassell, Ankaragücü Genel Menajeri Ender Yurtgüven ile birlikte hakkında çıkan iddialara cevap verdi. Ender Yurtgüven, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Çıkan bu haberler, hem Ankaragücü'nü hem de Vassell'i yoruyor. Aslında çıkan haberlere cevap vermek istemiyoruz ama işin ucu kötüye gittiği için açıklama yapmak zorunda kaldık. Vassell, bir
yere gitmedi. Basında Vassell'in kulübü terk ettiği, İngiltere'ye gittiği ve Trabzonspor ile anlaşmak üzere olduğuna yönelik haberler yer alıyor. Bu haberlere çok üzüldük. Vassell gördüğünüz gibi burada.
Ankaragücü, takım olarak cumartesi günü Antalya'ya gitti. Sakatlığı bulunan futbolcular Saray Tesisleri'nde tedavi oluyordu. Vassell gibi Özgür Çek ve Bilal Kısa da tedavi oluyordu. Vassell'in ailevi problemleri ortaya çıktı. Kendisi bu problemleri buradan çözmeye çalıştı, ancak başaramadı. İngiltere'ye gitmek için bizden 2 gün izin istedi. Biz de bu izni kendisine verdik. Bu haberlerle camiamızın imajı zedeleniyor. Bir bardak suda fırtına kopartılıyor. Vassell kamuoyuna problemli bir futbolcu gibi aksettiriliyor. Bunlar her kulüpte olabilecek şeyler. Anlayışla karşılanmalı ve speküle edilmemeli" diye konuştu.
Yurtgüven, Vassell'in Trabzonspor ile anlaştığına dair çıkan haberlerle ilgili ise, "Trabzonspor'dan gelen bir teklif yok. Zaten sözleşmesi devam eden bir futbolcuyu, biz istemediğimiz sürece hiç bir takım transfer edemez" ifadelerini kullandı.
İngiliz yıldız Darius Vassell ise hakkında çıkan haberlerle ilgili olarak, "Çıkan haberleri çılgınlık olarak görüyorum. Bazı durumlar gizlidir ve öyle kalmalıdır diye düşünüyorum. Bu konu çok speküle edildi. Ülkemde bir an önce sorunları çözüp Türkiye'ye dönerek futbol oynamaya devam edeceğim. Kulüple her hangi bir problemim yok. Oluşabilecek problemleri de kulüple birlikte aşıyoruz. Hedefleri olan bir takımın, birlikte olduğumuz sürece sıkıntıları aşıp, hedefe ulaşacağına inanıyorum" dedi.
Vassell, teknik direktör Roger Lemerre ve Geremi gibi isimlerle Ankaragücü'nün güçlendiğini belirterek, hep birlikte başarılı olmak istediklerini sözlerine ekledi. Vassell, açıklamalarının ardından 20.00 uçağıyla aktarmalı olarak İngiltere'ye gitti.