Afrika Kupası sahibini bulacak

Afrika Uluslar Kupası bugün Gana-Mısır karşılaşması ile sona erecek.

Nijerya'yı 1-0 mağlup ederek finale çıkan Gana, Cezayir karşısında adeta şov yapan Mısır ile finalde karşı karşıya geliyor.

Karşılaşma 18:00'de başlayacak ve Eurosport'tan canlı olarak yayınlanacak. Mısır, Angola'da düzenlenen turnuvanın final maçına 7. kez şampiyonluk kazanmak için çıkacak.

Mısır'a oranla daha tecrübesiz olan Gana'da 5 eksik bulunuyor ve bu isimler arasında Michael Essien göze çarpıyor.

Afrika Kupası finalinde karşı karşıya gelecek olan Gana ve Mısır takımlarından kariyerlerini Türkiye'de oluşturan ve bir kısmı halen devam eden futbolcuların olması dikkat çekiyor.

Galatasaray'ın altyapısında yetişen ve Türk vatandaşı olan Faruk Gürsoy (Richard Kingston), Mısır karşısında Gana'nın kalesini koruyacak. Faruk'un yanı sıra Mısır'da da Eskişehirspor forması giyen El Saka ve bir dönem Beşiktaş'ta da forma giyen Ahmed Hassan kupayı kazanmak için mücadele verecek.

Öte yandan Mısır'ın en önemli oyuncuları arasında yer alan Ahmed Hassan, basına yaptığı açıklamada, finalde Gana'yı yeneceklerine emin olduklarını, oynadıkları oyunla, Afrika'nın en iyisi olduklarını kanıtladıklarına inandığını söyledi.

Final maçına, bir önceki Afrika Kupası'nda elde ettikleri şampiyonluk unvanını korumak için çıkacaklarını ifade eden Ahmed Hassan, ''En iyisi olduğumuzu, oynadığımız her maçta gösterdik'' diye konuştu.