Ankaragücü'nde bomba transferler

Ankaragücü'nde yönetim değişikliğinden sonra transfer bombaları patlamaya başladı. Başkent ekibi bugün 3 orta saha futbolcusuyla sözleşme imzaladı.

Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek, şampiyonluk hedefine ulaşmak için göreve talip olduklarını belirtirken, 10 yıl sonra yeniden Ankara'ya dönen Kamerunlu Geremi de Ankaragücü'nde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Başkentin sarı lacivertli kulübü Ankaragücü transfere doymuyor. Ankaragücü, bugün 3 futbolcuya birden sözleşme imzalattı. Ankaragücü Saray Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek ve Ankaragücü Antrenörü Ümit Özat'la taraftarlar katıldı. Ankaragücü, 10 yıl önce Gençlerbirliği'nden Real Madrid'e transfer olan ve son olarak Newcastle United'ta oynayan 31 yaşındaki Kamerunlu Njitap Geremi'yi 6 ay+1 yıl opsiyonlu kiraladı. Sarı lacivertliler, PSG'nin sezon başında Glasgow Rangers'e kiraladığı ancak burada fazla forma şansı bulamayan Fransız orta saha oyuncusu 31 yaşındaki Jerome Rothen'i de 6 aylığına kiraladı. Norveç'in Rosensborg takımında oynayan 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Marek Sapara ile ise 1 yıl opsiyonlu 2.5 yıllık anlaşma imzaladı.

Sözleşme imza töreninde bir konuşma yapan Ankaragücü Başkanı Gökçek, son kongrede yönetim olarak önemli transferlere imza atacakları sözünü verdiklerini hatırlatarak bugün bu mutluluğu yaşadıklarını söyledi. Ankaragücü tarihinde bu kadar önemli isimleri birarada görmenin mümkün olmadığını vurgulayan Gökçek, transfer yapmış olmak için değil takıma katkı sağlamak için bu oyuncularla anlaştıklarını belirtti. Bir iki önemli futbolcuyla daha anlaşmak üzere olduklarını ifade eden Gökçek, bu transferlerin de yüzde 95 bittiğini açıkladı. Marek Sapara'nın Norveç'te iki yıl üstüste yılın futbolcusu seçildiğini hatırlatan Gökçek, Sapara'nın bugüne kadar Türkiye'ye gelen en iyi orta saha oyuncularından biri olduğunu iddia etti.
Ankaragücü'nün yaşı geçmiş futbolcular transfer ettiği yönünde spekülasyonlar yapıldığına işaret eden Gökçek, "Biz doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz. Şampiyonluk için bu göreve talip olduk. Herşey biranda olmuyor. Zaman lazım. Aldığımız oyuncuların takıma büyük katkıları olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kamerunlu futbolcu Geremi, Ankara'yı bildiğini belirterek, Ankaragücü'nde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Rothen ise daha önce Ankaragücü Teknik Direktörü Roger Lemerre ile birlikte çalıştığını hatırlatarak, hep birlikte çalışarak Ankaragücü'nü iyi yerlere getireceklerini vurguladı. Norveçli oyuncu Sapara da Ankaragücü'nde futbol oynamanın, kariyeri için çiddi bir adım olacağını ifade etti.

Ankaragücü Antrenörü Ümit Özat da alınan futbolcularla ilgili eleştirilere cevap vererek, her futbolcunun inişli çıkışlı zamanları olabileceğini söyledi. Marek Sapara'nın çok değerli bir futbolcu olduğunu belirten Özat, Sapara'nın Ankaragücü'nde ve Dünya Kupası'nda oynayacağı futbolla bunu kanıtlayacağını vurguladı. Ankaragücü'nün, potansiyel olarak Ankara'da şampiyonluğa en yakın takım olduğunu belirten Özat, hiçbir başarının 3-5 ayda yakalanamayacağını söyledi. Özat, yavaş ve emin adımlarla Ankaragücü'nün her yıl şampiyonluğa oynayan bir takım haline getireceklerini belirterek, "Başarının adı alacağını bir teneke kupa değildir. Başarının adı her yıl aynı başarıyı yakalamaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Ankaragücü'nün 3 yeni orta saha futbolcusu, sözleşmelere imza attı. İmza töreninin ardından Ankaragücü taraftarları tezahüratlarla yeni futbolculara 'hoşgeldin' sürprizi yaptı.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Ankaragücü Başkanı Gökçek, Rothen'in bu hafta sonu oynanacak maçta kadroda olacağını, Geremi'nin ise hafif bir sakatlığı bulunduğunu söyledi. Real Zaragoza'da oynayan Pavon ve Wolfsburg'da oynayan Ricardo Costa ile anlaşma sağlayamadıklarını belirten Gökçek, daha genç bir oyuncuyla anlaştıklarını, Pazartesi günü bu ismi açıklayacaklarını ifade etti.