Rijkaard'dan yönetime rest

Frank Rijkaard, Galatasaray yönetiminin kendisine sunduğu transfer listesine, “Ağır ya da tecrübesizler” diyerek karşı çıktı.

"HİÇBİRİNİ İSTEMİYORUM"
Sarı-Kırmızılı yönetim, yabancı transferinde teknik direktör Rijkaard ile aynı noktada buluşamadı. Belirlenen adayları birer birer hocalarının önüne koyan yönetim, aralarında Tomas Ujfalusi gibi dünyaca ünlü Çek savunma yuncusunun da yer aldığı listeyi Hollandalı’ya beğendiremedi. Adayların birçoğunu ‘ağır’, bazılarını da ‘genç ve tecrübesiz’ bulan teknik adam, “Bunların hiçbirini istemiyorum” restini çekti.

KALİTEYE ÖNEM VERİYOR
Rijkaard’ın, sadece transfer yapmış olmak için adam almak istemediği ve aradığı özellikleri taşıyan, özellikle de geriden oyun kurabilen tecrübeli bir oyuncuyu kadrosuna dahil etmek istediği belirtiliyor. Savunmada tecrübeye ve kaliteye büyük önem veren Hollandalı hocanın yönetime sır gibi saklanan 2 oyuncunun ismini verdiği ancak bu futbolcuların hem kulüpleriyle sözleşmelerinin devam etmesinin hem de pahalı olmalarının yönetimi zora soktuğu öğrenildi.

"ALAMAZSANIZ KALSIN"
Rijkaard, yönetimle yaptığı son görüşmede “Eğer benim istediğim oyuncular olmazsa, transfere de gerek yok. Mevcut kadromuzla yola devam ederiz” görüşünü bildirdi. Hollandalı teknik adam, şu ana kadar önüne konulan listedeki futbolculardan sadece Ali Turan için “Olur” cevabını vermişti. Bu arada Galatasaray ikinci yarı hazırlıkları için bugün Florya’da topbaşı yapacak. Sarı-Kırmızılılar, yarın da 1 haftalık kamp için Antalya’ya gidecek.