İnter Juventus'u da devirdi

İtalya Kupası çeyrek final karşılaşmasında İnter sahasında Juventus'u konuk etti. İnter geriye düştüğü maçta rakibini 2-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Serie A'da hafta sonu ezeli rakibi Milan'ı derbide mağlup ederek zirve yarışında önemli bir avantajı eline geçiren Inter, ligde oldukça kötü zamanlar geçiren Juventus'u İtalya Kupası çeyrek final maçında Giuseppe Meazza Stadı'nda konuk etti.

Ev sahibi Milano ekibi sahaya; Toldo, Maicon, Lúcio, Materazzi, Santon, Cambiasso, Zanetti, Motta, Sneijder, Balotelli, Pandev 11'i ile çıktı.

Konuk Torino ekibi ise sahada; Buffon, Grygera, Cannavaro, Chiellini, Grosso, Melo, Sissoko, De Ceglie, Candreva, Diego, Amauri 11'i ile yer aldı.

Maça golle başlayan taraf Juventus oldu. 10. dakikada sol çaprazda topla buluşan Diego, Cambiasso'dan sıyrıldıktan sonra sert vurdu, meşin yuvarlak Toldo'nun büyük hatası sonucu ağlarla buluştu ve Juve 1-0 öne geçti.

Kalan dakikalarda Inter topa daha çok sahip olan takım görüntüsü verirken, Juventus ise ikinci golü bulmak için rakip kaleyi yokladı. 44. dakikada ev sahibi ekip penaltı bekledi.. Sağdan ceza sahasına giren Pandev'in içeriye kestiği top Melo'ya çarparak kornere gitti, Interli oyuncular bu pozisyodna meşin yuvarlağın Melo'nun eline çarptığı yönünde itirazlarda bulundu.

İtirazlar sonucu değiştirmedi ve ilk yarı Juve'nin 1-0'lık üstünlüğü ile bitti. İlk yarının bitiş düdüğünün ardından hakemlerin yanına doğru giden Inter Teknik Direktörü Jose Mourinho ise tepkisini gülerek verdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan ekip Inter olurken, 55. dakikada Juventus gole çok yaklaştı.. Soldan kullanılan kornerde Lucio'dan önce kafayı vuran Chiellini, direği takıldı ve autla sonuçlanan pozisyon sonrasında Juve farkı 2'ye çıkaramadı.

61. dakikada Cambiasso'yu oyundan alan Mourinho, yerine Milito'yu sahaya sürdü ve forvet hattını 3'ledi.

Milano ekibi 71'de aradığı beraberlik golünü buldu.. Juventus ceza sahasının hafif sağ çaprazından Sneijder'in kullandığı serbest atışta; barajdaki Amauri'ye çarpan top Buffon'u yanıltarak uzak köşeye doğru gitti, Chiellini'den önce arka direkte meşin yuvarlağa ayağıyla dokunan Lucio beraberliği getirdi: 1-1

Forveti 3'leyen ve istediği golü bulan Mourinho, Pandev'i 80'de oyundan alıp Muntari'yi sahaya sürerek yeniden 2 forvete döndü.

89. dakikada Inter öne geçmeyi başardı. Yayın hemen gerisinde topla buluşan Motta'nun sert vuruşunda Buffon soluna giden meşin yuvarlağı kurtarırken, pozisyonu iyi takip eden Balotelli müsait durumda topu filelere gönderdi: 2-1

Inter 2-1'lik galibiyetin ardından yarı finale yükselirken, Juventus ise kötü gidişini devam ettirip kupadan da elendi. İtalya Kupası'nda yarı finale yükselen ekipler ise Fiorentina, Roma, Udinese ve Inter oldu.