FB'yi yenmek 10 maç kazanmaya benzer

Fenerbahçe maçına hazırlanan Sivasspor'un Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, karşılaşmanın psikolojik olarak çok önemli bir maç olduğunu belirterek, “10 maça bedel bir maç'' yorumunu yaptı.

Ünsal, kulüp tesislerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Turkcell Süper Lig'de hafta sonu sahalarında oynayacakları Fenerbahçe maçının kendileri açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Fenerbahçe'nin 4 eksiği bulunmasının bir önemi olmadığını ifade eden Ünsal, ''Hatta 11 tanesi eksik olsa ne olur. Fenerbahçe'nin yedeğindeki 11 futbolcu da yıldız. Fenerbahçe neredeyse tüm ekibi yıldız oyunculardan oluşan bir ekip'' diye konuştu.
Rakip Fenerbahçe'nin her zaman kuvvetli bir ekip olduğunu vurgulayan Ünsal, şöyle devam etti:
''Biz ona göre tedbirlerimizi alıyoruz. Çünkü bir kupa maçında aynı şartlarda yedeklerle gelen bir Fenerbahçe'den 4 gol yemiştik. Biz bunu unutmadık. Onun için işi gayet sıkı tutuyoruz, hocamız da sıkı tutuyor. Fenerbahçe maçı bizim için o kadar hayati derecede önemli ki, şayet Fenerbahçe maçını alırsak biz önümüzdeki neredeyse 8-10 maçı birden garantileriz. O moral motivasyonuyla birlikte tahmin ediyorum diğer maçları çok daha rahat alırız.''
Yeni gelen futbolcularının mutlaka bir alışma sürecinin olacağını belirten Ünsal, şunları kaydetti:
''Tabii bu ne kadar çabuk olursa o kadar iyidir. Buradaki avantajımız özellikle hocalarımızdır. Hocamız bu futbolcuları yakından tanıdığı ve dillerinden de konuştuğu için ben bu intibakın çok daha kısa sürede olacağını tahmin ediyorum. İnşallah bu Fenerbahçe maçında gerçekleşir ve onları buradan eli boş göndeririz. Fenerbahçe maçı gerçekten psikolojik olarak bizim için çok önemli bir maç, 10 maça bedel bir maç. Göreceksiniz Fenerbahçe maçını aldığımız takdirde diğer maçlarımız çok zor geçmeyecek.''
Ünsal, yeni transfer yapılıp yapılmayacağıyla ilgili soruyu, ''Yeni transfer her an için olabilir. Transferde çünkü neyin ne olacağı hiç belli olmuyor'' diye yanıtladı.
HAYRETTİN YERLİKAYA'NIN AFFEDİLMESİ
Hayrettin Yerlikaya'ya Giresunspor maçının ardından yönetim kurulu kararıyla 50 bin TL para cezası verildiğini ve oyuncunun süresiz kadro dışı bırakıldığını hatırlatan Ünsal, ''Tabii bu arada bazı olaylar gelişti. Hayrettin'i başta Trabzonspor olmak üzere birçok kulüp istedi, talip oldu. Bir kulüple hatta anlaşma aşamasına gelmesine rağmen Hayrettin Sivasspor'u bırakmak istemedi'' diye konuştu.
Hayrettin'in kendilerine gelerek ''Sivasspor'u asla bırakmak istemediğini ve Sivasspor'da futbol hayatına devam etmek istediğini'' söylediğini aktaran Ünsal, ''Öncelikle taraftarlardan, teknik heyetten ve yönetim kurulumuzdan o gün gelişen olaylar nedeniyle özür dilediğini beyan etti. Biz de buna dayanarak yönetim kurulu olarak Hayrettin'i affettik'' açıklamasını yaptı.
Hayrettin'in bir hata yaptığını, ancak futbolcunun 11 yıldır bu kulübün formasını her şartta özveriyle taşıdığını anlatan Ünsal, Yerlikaya'nın anlaşmasının 1 yıl daha uzatıldığını, gelecek hafta imzasının atılacağını açıkladı.
Taraftarlardan Fenerbahçe maçında Hayrettin'e çok ciddi destek vermelerini isteyen Ünsal, oyuncunun taraftarların moral desteğine ihtiyacı olduğunu ifade etti.
SİVASSPOR'UN İDMANI
Bu arada Sivasspor, kulüp tesislerinde, teknik direktör Muhsin Ertuğrul yönetimindeki idmanla pazar günü sahasında yapacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü.
Dizindeki sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Sedat Bayrak'ın katılmadığı idmanda, yönetim kurulu kararıyla affedilen Hayrettin Yerlikaya da yer aldı.
Isınma ve koordinasyon hareketleriyle başlayan idman, yedek ve as kadro arasında dar alanda yapılan maçla devam etti.