Marek Sapara resmen Ankaragücü'nde

Rosenborg'un Slovak orta saha oyuncusu Marek Sapara resmen Ankaragücü'nde.

Norveç'te geçen sezonun lig şampiyonu Rosenborg'un kulüp başkan yardımcısı Erik Hoftun, 27 yaşındaki Slovak futbolcunun, Ankaragüçlü yöneticilerle transferin ayrıntılarını görüşmek ve sağlık kontrollerinden geçirilmek üzere Türkiye’de bulunduğunu belirterek  transferin 1-2 gün içinde tamamlanacağını duyurmuştu. Transfer işlemleri tamamlanan Slovak oyuncu resmen Ankaragücü'nün renklerine katıldı.

Sapara, Ankaragücü'nün Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilmesi için yapacağı katkıya değindi.

ROSENBORG RESMİ OLARAK DUYURDU

Rosenborg futbol takımının resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, takımın kadrosunda bulunan ve sene sonu sözleşmesi bitecek olan başarılı oyun kurucu Marek Sapara’nın bonservisi için Ankaragücü ile anlaşıldı.

SAPARA KİMDİR?

27 yaşındaki Slovak futbolcu, orta sahanın ortasında görev alıyor ve Rosenborg’da oyun kuruculuk görevini üstleniyor. Bu sezon birbirinden güzel ara pasları ile dikkati çeken “Sapi”, 5 gol atıp 6 asist yapmasının yanında, takımının golle sonuçlanan bir çok atağının da mimarı…

2006 yılında 13 Milyon Norveç Kronu karşılığında Ruzomberok takımından transfer edilen futbolcu, Norveç futbolundaki en pahalı yabancı futbolcu unvanını da taşıyor. Geçen sene Beşiktaş Sapara için Rosenborg’a 30 Milyon Norveç Kronu teklif etmesine rağmen bu transfer gerçekleşmemişti.

Futbolcunun bonservis bedeli ile ilgili bir açıklama yapılmazken, transferin Beşiktaş’ın teklif ettiğinden çok daha az bir ücrete karşılık bitirildiği açıklandı.
Norveç'te geçen sezonun lig şampiyonu Rosenborg'un 27 yaşındaki orta saha oyuncusu Slovakyalı Marek Sapara(27) , Slovakya Milli Takımı formasını 13 maçta giyerken, 1 gol attı.