Turgay Kıran: Seçim yatırımı yapıyorlar

Galatasaray Kulübü eski yöneticilerinden Turgay Kıran yönetime sert eleştirilerde bulundu.

aGalatasaray Kulübü’nün eski yöneticilerinden Turgay Kıran, Best FM’den Özkan Öztürk’e verdiği röportajda, ardı ardına yapılan transferler, kongre ve takımdan gönderilmesi gündemde olan Harry Kewell ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

"TRANSFERLER BANA KEYİF VERİYOR"

Turgay Kıran, yapılan transferlerin bir Galatasaray taraftarı olarak kendisine keyif verdiğini belieterek şöyle konuştu:
“Ben herşeyden evvel bir Galatasaray taraftarıyım. Sarı-kırmızılı renklerin gönüldaşıyım. Onun için de bu transferler beni heyecanlandırıyor. Yapılan transferler, dünya standartlarına göre çok üstün olmasalar da iyi liglerde oynayan genç ve dinamik oyuncular. Onun için bana keyif veriyor bu transferler. Geçen sene de çok değerli oyuncular gelmişti takıma. Ama bir hüsran olmuştu sonunda bilindiği gibi. İnşallah Galatasaray’ın bu seneki başarıları devam eder ve hem lig hem de Avrupa Kupası’nın sahibi oluruz diye temenni ediyorum.
Dos Santos çok genç, istikbali parlak bir oyuncu. Sezon başlamadan önceki transfer sezonunda da teklif gelmişti bize ama şimdiye kısmetmiş. İnşallah Galatasaray’a yararlı olur."

"LEO FRANCO GİTMELİ"
Kıran, gönlünün Harry Kewell'ın gönderilmemesinden yana olduğunu, kaleci Leo Franco’nun gönderilmesinin daha doğru olacağını belirtti.
"Ben taraftar gözüyle Kewell’ı beğeniyorum ve Galatasaray'a yakıştırıyorum. Gönlüm Kewell’ın gitmesine razı değil ama bir de mantık gözüyle bakmak lazım. Sevgili Adnan Polat da öyle bakıyor. Bu oyuncunun hem sakatlığı hem de 2-3 ay oynamama durumu varsa bize oynayacak oyuncu lazım. Galatasaraylı bir çok oyuncunun sağlık problemleri var. Neredeyse iki elin parmakları kadar oyuncumuz sakat bu sene. Dolayısıyla Galatasaray’a görev yapabilecek, sağlıklı oyuncular gerekir. Onun için gönül istese de istemese de ilk sırada Kewell vardır. Bana sorarsanız kalecimiz Leo Franco gitmeli. Geçen sezon yediği gol ortalaması 45’in üzerindeydi. Bu sene de sanıyorum ki aynı gol ortalamasını bulacak bu oyuncumuz. Halbuki yedekte bekleyen pırıl pırıl gençlerimiz var. Bunlara şans tanınmalı. Ama Kewell’ın sağlık problemi varsa gitmesi doğru karardır."

"GENEL KURUL’DA HESAP SORULACAK"

Galatasaray’ın Eski Yöneticileinden olan Kıran, transferlere harcanan paraların genel kurulda pek sıcak karşılanmayacağını söyledi.
"Yapılan transferler kongreyi muhakkak etkiler. Çünkü futbol bu işlerin lokomotifidir. Biliyorsunuz geçen sene 100 milyon dolara yakın para harcanmıştı. Bu sene de bir yüz milyon dolar harcadılar. Tabii ki genel kurulda bunlar tartışılacak. Galatasaray’ın 1 kuruşa bile ihtiyacı varken, çok ciddi rakamlarla transferler yapılıyor. Genel kurulda buna pek sıcak bakacaklarını zannetmiyorum. Ama bir gerçek var ki sportif başarılar önemlidir."

"TRANSFERLER SEÇİM YATIRIMIDIR"

Kıran, takıma yapılan transferleri mevcut yönetim için "seçim yatırımı" olarak yorumladı.
"Futbolda başarı tabiki kulübün lokomotifidir. Ama Galatasaray’da 14-15 branş vardır. Amaç hepsinde başarılı olmaktır. Bunlar Şubat ayında yapılacak genel kurulda tartışılacaktır. Transferler tabii ki bir seçim yatırımıdır. Bunun aksini söylemek mümkün değildir. Bu transferler Adnan Polat’a bir şans kapısı daha açacaktır."

"KONGRE İLE İLGİLİ KARARIMI ŞUBAT AYINDAN SONRA VERECEĞİM"

Sarı kızmızılı renklere gönülden bağlı olduğunu belirten Turgay Kıran, Galatasaray’ın her zaman emrinde olduğunun da altını çizdi.
"Ben sevgili Özhan Canaydın döneminde zorla başkan yardımcılığı yapmıştım. Ama benim tavrım belliydi. Ben kulüpte ortak aklı, ortak ruhu, ortak bilgiyi yönetecek bir sistem değişikliği istiyordum. Ama bana bu hak tanınmayınca pasifize oldum. Bir dönem sonra seçimlerde başkan adayı oldum ve 60 tane oy alabildim. Biz Galatasaray’ın her zaman emrindeyiz. Ancak ben kongre ile ilgili kararımı Şubat ayından sonra açıklayabilirim."