Sabri İliş turnuvada birinci oldu

Malatyalı Güreş sporcusu Sabri İliş 65 kilogramda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlık Güreş Turnuvası'nda birinci oldu.

Doğanşehir'deki evinin çatı katında müsabakalara hazırlanan İliş, büyük bir başarının altına imza attı. Güreş'i tamamen kendi imkanlarıyla öğrenen İliş, ayak bileklerindeki problem nedeniyle Beydağı Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Durumunu anlatan İliş'e 1 ay süreli fizik tedavi uygulandı. Sağlığına kavuşan İliş ise, KKTC Güreş Turnuvası'nda 65 kilogramda birinci olarak, başarısını Beydağı Devlet Hastanesi'ne armağan etti. Öte yandan İliş'in sağlığına kavuşup, turnuvaya katılmasını sağlayan Beydağı Devlet Hastanesi'ne KKTC Başbakanlığı tarafından plaket gönderildi.

İliş için Beydağı Devlet Hastanesi'nde bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Vahap Boztepe, "Azmin nelere kadir olduğunun canlı bir örneğini gördük. Sabri İliş Malatya'nın Doğanşehir İlçesinin Esentepe köyünde yaşıyor. Profesyonel bir yardım almadan, kendi imkanlarıyla, gerek çatı arasında, gerekse seyrettiği videolar ile Güreş sporunu öğrenmiş. İki ayak bileklerinde sakatlık vardı ve rahat hareket edemiyordu. Yazın bize gelerek, Kıbrıs'ta müsabakalar olduğunu ve o müsabakalara katılacağını söylemişti. Biz de sağlık problemleriyle ilgili kendisine yardımcı olduk ve tedavisini gerçekleştirdik. Sporcumuzda KKTC'de düzenlenen Başbakanlık Güreş Turnuvası'ndan şampiyon olarak döndü. Hastanemizin yaptığı hizmetleri anlatmasından dolayı da KKTC Başbakanlığı tarafından bizlere bir plaket gönderildi. Bu bizleri ziyadesiyle mutlu etti" dedi.

Sporcunun iyileşme sürecinde kendisine yardımcı olan Fizik Tedavi Uzmanı Gülsen Aykol ise, "Sporcumuzun iki ayak bileğinde hareket kısıtlılığı vardı. Kendisini 1 ay fizik tedaviye aldık. Tedavimiz oldukça başarılı geçti ve sporcumuz da başarıyla döndü. Kendisini kutluyoruz" diye konuştu.

Şampiyon Güreşçi Sabri İliş de, "Çok mutluyum. Evin çatı katında, hiçbir destek almadan, iç lastiklerle çalıştım. Bazı taşları delip, halter yaptım. Böyle bir başarıya ulaştığım için çok mutluyum. İmkan olursa Malatya'yı daha iyi yerlerde temsil etmek isterim" ifadesine yer verdi.