Oydan Yoksun Pay Türkiye'de ilk kez MENSA tarafından uygulanıyor

Mensa Mensucat'ın (Mensa) Türkiye'de ilk defa uygulanan Oydan Yoksun Pay (OYP) ihracı süreci sürüyor.

27 Ocak Çarşamba günü IMKB'de MEMS1 koduyla tahtası açılan hisselerin arzı birincil piyasada 8 Şubat'a kadar devam edecek.

Mensa'nın Türkiye'de ilk defa uygulanan Oydan Yoksun Pay (OYP) ihracında ilk aşama başarıyla tamamlandı. Türk sermaye piyasalarında yeni bir dönemi başlatan çalışma sonucunda OYP hisseleri 1 TL baz fiyattan MEMS1 koduyla İMKB'de işlem görmeye başladı. Üç yıl boyunca tedavülde kalacak olan hisseler vade sonunda bire bir esasla adi paya dönüşecek. Dönüşümle eş zamanlı olarak ve nominal değerinden aşağı olmamak kaydıyla tüm OYP sahipleri 1 adet OYP karşılığı 1 adet ilave payı yüzde 20 iskonto ile tahsisli olarak alma opsiyonuna da sahip olacak.

Hazırlık aşaması bir yıl süren OYP hisse ihracının Türk sermaye piyasaları açısından yeni bir dönüm noktası olduğunu belirten Mensa Mensucat İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, yatırımcıların hisselere yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Bu süreçte SPK'nın ilgili tüm kadrolarının yol gösterici olduğunu kaydeden Ulutaş şöyle devam etti: "Anlık fiyat hareketleri ve spekülatif olabilecek beklentilere yönelmek yerine uzun vadeli yatırım yapmak isteyen ve temettü gelirine odaklı bir yatırımcı profilinin oluşturulmasını teşvik eden bu çalışmaya verdiği desteklerden dolayı SPK ve İMKB'ye Başkanları nezdinde teşekkürlerimizi iletmeyi bir borç biliyoruz."