Zidane'dan Haiti'ye yardım eli

Fransız eski futbolcu Zinedine Zidane, Haiti'de depremde zarar görenlere yardım amacıyla futbol maçı düzenledi.

Zidane'dan Haiti'ye yardım eli
Haiti'de 12 Ocak'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından başlatılan yardım kampanyası kapsamında Portekiz'in başkenti Lizbon'da futbolu bırakan Zinedine Zidane'nın da forma giydiği maçı 51 bin 300 kişi izledi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında, dünyadaki yoksullukla mücadele için her yıl oynanan yardım maçının, bu yıl Haiti için oynandı. Depremin ertesi günü alınan kararda maçı düzenleyenler ve oyuncuların,toplanacak paranın Haiti'deki kurtarma çalışmaları ve ülkenin yeniden inşasına gitmesi konusunda fikir birliğine varmışlardı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Portekiz'in dev kulübü Benfica'nın düzenlediği karşılaşma Işık Stadı'nda Lizbon'da yer alan Işığın Stadı'nda oynandı. Ronaldo ve Zidane'nın takımı Benfica Kulübü'nde top koşturan ve geçmişte oynamış oyunculardan oluşan takımla karşılaştı..

Bayern Münih Teknik Direktörü Louis van Gaal'ın yaptığı Ronaldo ve Zidane'nın takımında Kaka, Pires, Pavel Nedved, Fernando Hierro, Edgar Davids, Patrick Kluivert, Michael Laudrup, Luis Figo, Theirry Henry, Daniel Alves, Gheorghe Hagi, Popescu ve Portekiz takımlarından Leixoes top koşturan Haitili doğumlu oyuncu Jean Sony gibi isimler yer aldı. Brezilyalı Ronaldo ise ülkesinde lig başladığı için maçta forma giymedi..

Benfica'da ise Karel Poborsky, Rui Costa, Javier Saviola, Nuno Gomes ve Miccoli gibi yıldızlar oynadı.

Yaklaşık 51.000 kişinin izlediği ve ünlü İtalyan hakem Pier Luigi Colinna'nın düdük çaldığı maç 3-3 sona ererken, Dünya Karması'nın gollerini Bhutia, Kaka ve Pires attı. Benfica'nın sayıları ise Nuno Gomes(2) ve Eder Luis'den geldi..

Öte yandan karşılaşmanın başlama vuruşunu ise 68. yaşını kutlayan Portekiz ve Benfica efsanesi Eusebio yaptı.