Mısır yarı finale yükseldi

Afrika Uluslar Kupası çeyrek finali karşılaşmasında Kamerun'u 3-1 mağlup eden Mısır yarı finale yükseldi.

Mısır ve Kamerun arasında oynanan çeyrek finali mücadelesine Ahmed Hassan damgasını vurdu. Bir dönem Gençlerbirliği ve Beşiktaş forması giyen Hassan, rakip kaleye 2 gol, kendi kalesine de 1 gol atarak maça imzasını attı. Song, Geremi ve Eto gibi yıldız isimlerin oynadığı Kamerun, Mısır karşısında pek etkili olamayınca maçı kaybeden taraf oldu.

Maçın 26. dakikasında Emana'nın kullandığı kornerde, topun omzuna çarpmasıyla kendi kalesine gol atan Hassan durumu 1-0 yaptı. Yaptığı hatayı düzeltmek için yaptığı ataklarla göz dolduran futbolcu, 37. dakikada yakaladığı fırsatı gole çevirince Kamerun kendi kalesinde golü gördü ve skor da eşitlenmiş oldu. Bu gol ilk yarının da sonucu oldu.

Maçın 2. yarısına hızlı başlayan Mısır ve Kamerun, yaptığı ataklardan sonuç alamayınca maçın normal süresi 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarına iyi başlayan Mısır, 92. dakikada Gedo'nun golüyle durumu 2-1 yaparak öne geçti. Ataklarını kesmeyen Mısır, 95. dakikada Ahmed Hassan'ın bir kez daha topu Kamerun filelerine yollamasıyla maçın skorunu 3-1 yaptı. 120 dakika süren maç 3-1'lik skorla sona ererken, Afrika Uluslar Kupası'nda yola devam eden taraf Mısır oldu.