Galatasaray Cafe Crown 77 - 84 Unics Kazan

Galatasaray Cafe Crown, Eurocup (J) Grubu'ndaki ilk maçında Rus ekibi Unics Kazan'a 84-77'lik skorla mağlup oldu.

Vladimir Vereemenko ve Terrell Lyday'in basketleriyle karşılaşmaya hızlı başlayan Rus ekibi karşısında temsilcimiz, Darius Washington ve Mike Wilkinson ile etkili oldu. Marko Popovic ile tempoyu iyi ayarlayan ve Maciej Lampe'yi de etkili kullanan Unics Kazan, 8.dakikada farkı 11 sayıya çıkarttı (8-19). Konuk ekip, ilk çeyreği de 13-21 önde tamamlayan taraf oldu.

İkinci çeyreği tempolu başlayan mücadelede iki takımda hücumda skor bulmakta sıkıntı yaşamadı. Temsilcimiz savunmasını sertleştirirken, Wilkinson'ın da hücumdaki gayretli oyunuyla farkı eritti. Çok fazla top kaybeden ve organize olmakta zorlanan rakibi karşısında Galatasaray Cafe Crown, öne geçti ve devre sonunda da soyunma odasına 45-41 üstün gitti.

Üçüncü periyotta Vladimir Vereemenko ve Kresimir Loncar'ı kullanarak skor bulan Unics Kazan, 22.dakikada skorda eşitliği yakaladı (47-47). Washington ve Rancik'in isabetsiz atışları sonrasında Loncar ile Lyday'i etkili kullanan konuk ekip, 23.dakikada durumu 47-52'ye getirdi. Mola alan temsilcimiz, hücumdaki başarılı performansıyla skoru 62-61 yaptı. Karşılaşmanın üçüncü çeyreğini 64-66 önde tamamlayan taraf Unics Kazan oldu.

Mücadelenin final periyodunun ilk bölümünde temsilcimiz, Radoslav Rancik ile skor bulmasına karşın savunmada Vladimir Vereemenko ve Maciej Lampe'yi durdurmakta zorlandı. Washington'ın isabetsiz üç sayı denemesi ve bir hücum sonrasında da Rancik'in top kaybını cezalandıran Unics Kazan, 35.dakikaya girilirken farkı 7 sayıya çıkarttı (69-76). Bu dakikadan sonra savunmadaki gayreti ve hücumlarda da doğru atış tercihleriyle Galatasaray Cafe Crown farkı 38.dakikada 3 sayıya indirdi (74-77). Ancak taktik faulleri Marko Popovic ile değerlendiren Rus ekibi Unics Kazan, karşılaşmadan da 77-84 galibiyetle ayrılmayı başardı