Yabancı karması Türk karmasını 108-78 mağlup etti

Panküp Bayanlar Basketbol All-Star 2010 organizasyonunda Yabancı Yıldızlar Karması, Türk Yıldızlar Karması'nı 108-78 mağlup etti.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan ve birçok etkinliğin bir arada olduğu organizasyon Karizma Show Grubu'nun gösterileriyle başladı. Organizasyonda daha sonra 3 sayı yarışmasına geçildi. Yarışmaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Ceyda Kozluca, Çankaya Üniversitesi'nden Dilek Ünüvar, Galatasaray'dan Esra Şencebe, BOTAŞ Spor'dan Gülşah Gümüşkaya, Çankaya Üniversitesi'nden Lindsay Bowen ve Samsun Basketbol'dan Quianna Nehma Chaney katıldı. Finalde 22 başarılı atış yaparak yarışmayı kazanan Çankaya Üniversitesi'nden Lindsay Bowen'a ödülünü, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Asbaşkanı İmran Işıldar verdi.

Yetenek yarışmasında ise Ceyhan Belediyesi'nden Asena Yalçın, Çankaya Üniversitesi'nden Damla Gezgin, Çankaya Üniversitesi'nden Eureka Brooks, BOTAŞ Spor'dan Pelin Gülbağ ve Tarsus Belediyesi'nden Seda Erdoğan mücadele etti. Finalde Damla Gezgin'i mağlup eden Seda Erdoğan, yetenek yarışmasının galibi oldu. Seda Erdoğan ödülünü, Panküp Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çalışkan'ın elinden aldı.

Organizasyona katılar Rus Basketbol Takımı Khimki'nin ponpon kızları "Basket Club Khimki Dancers Grubu, danslarıyla seyircilere keyifli dakikalar yaşattı.
Organizasyonun sonunda ise Türk ve yabancı oyuncu karmalarının karşılaştığı gösteri maçı yapıldı. Karşılaşmayı Yabancı Yıldızlar Karması, Türk Yıldızlar Karması karşısında 108-78 kazandı. Türk Yıldızlar Karması'nın antrenörlüğünü Panküp Kayseri Şeker'den Ayhan Avcı, yardımcılığını BOTAŞ Spor'dan Osman Olcay Orak üstlenirken, Yabancı Yıldızlar Karması'nın antrenörlüğünü ise Fenerbahçe'den Haydar Kemal Ateş, yardımcı antrenörlüğünü de İstanbul Üniversitesi'nden Alper Duruer yaptı. Maçın en değerli oyuncusu Beşiktaş Cola Turka'da forma giyen ve karşılaşmayı 21 sayıyla tamamlayan Sales seçildi. Sales'e ödülünü, TBF Bayan Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat'ın elinden aldı.Karşılaşmanın devre arasında ise Emre Altuğ sahne aldı.