Wayne Rooney attığı 4 golle takımını sırtladı

İngiltere Premier Ligi'nde Manchester United sahasında Hull City'i konuk etti. Kırmızı şeytanlar Rooney'nin attığı 4 golle sahadan galip ayrıldı.

73,933 kişinin doldurduğu Old Trafford Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 8. dakikada Paul Scholes'un uzak mesafeden sert şutunda kaleci Boaz Myhill'den dönen topu kontrol edip vuruşunu yapan Wayne Rooney gol perdesini açtı. 1-0

83. dakikada, Nani'nin etkili frikiğinde kaleciden dönen top sonrasında Gibson'un pasıyla sağ çaprazda buluşan Rooney, sert ve düzgün vuruşuyla şık bir gole imza attı. 2-0

86. dakikada ise, sağ taraftan hareketlenen Portekiz'li yıldız Nani'nin adrese teslim ortasında müsait pozisyonda kafa vuruşunu yapan Rooney yine sahneye çıkarken, 90+3'te zor pozisyonda topu konrol edip 2 rakibinin arasından vuruşunu yaparak maçın skorunu tayin etti. 4-0

24 yaşındaki İngiliz yıldız, böylelikle kariyerinde ilk kez bir maçta 4 gol birden atarken, 2004 Kasım'da Sparta Prag ağlarını gole boğan Ruud Van Nistelrooy'un ardından bir maçta 4 gol atan ilk Manchester United'lı futbolcu da oldu.

Hull City karşısında yaptığı şovla bu sezonki gol sayısını 20'ye çıkartan ve gol krallığı sıralamasında açık ara zirvede bulunan Rooney, kendi rekorunu kırmanın peşine düştü.

2006-2007 sezonunda kaydettiği toplam 23 golle kariyerinin en iyi dönemini geçiren ve bu başarısını geçme hedefinde olan Rooney, "İlk kez bir profesyonel maçta 4 gol attım ve muhteşem bir duygu. Bunun için gururluyum ve özel bir başarı. Daha önümde 20 maç var ve 23 golü geçemezsem büyük bir hayal kırıklığı yaşarım ancak bunu başaracağıma eminim" dedi.

Premier Lig'de evindeki son 4 maçı da gol yemeden tamamlayıp rakip filelere 15 gol bırakan Kırmızı Şeytanlar, puanını 50'ye yükselterek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.