Roma Juventus'u 2-1 yendi

İtalya 'Serie A'da 21. hafta mücadelesinde Roma ile Juventus Torino'da karşılaştı. Mücadeleden Roma 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Iaquinta, Camoranesi, Caceres, Trezeguet, Giovinco ve Poulsen gibi önemli isimlerin sakatlıkları, Melo'nun da cezası nedeniyle forma giymediği maçta Ciro Ferrara sahaya; Buffon, Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Grosso, Sissoko, Marchisio, Diego, Del Piero ve Amuri onbirini sahaya sürdü..

Juventus'la oynadığı son 4 maçta sahadan boynu bükük ayrılan Cladio Ranieri'nin ekibi ise sahada Sergio, Cassetti, Burdisso, Burdisso, Pizarro, De Rossi, Perrotta, Taddei, Toni ve Vucinic onbiriyle mücadele etti.

Geçtiğimiz hafta Roma formasıyla ilk gollerini atan Luca Toni mücadelenin 3. dakikasında dizinden sakatlanırken; 5 dakika daha kendisini deneyen yıldız oyuncu 8. dakikada yerini Francesco Totti'ye bıraktı. Orta saha mücadelesi şekinde geçen ve iki takımın da sık sık pas hatası yaptığı ilk yarıda çok net gol pozisyonu yaşanmadı, taraflar soyunma odasına eşitlikle gitti..

Mücadelede ikinci yarıya pek de iyi başlamayan Juventus 51. dakikada deneyimli yıldızı Del Piero ile golü buldu. Juan'dan seken topa ceza sahasında çaprazından yere düşmeden vuran usta golcü takımına skor avantajını getirdi.

68. dakikada yediği golden sonra rakip kalede daha çok gözüken Roma bereberlik şansını yakaladı. Grosso'nun ceza sahasında Taddei'yi düşürmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu usta oyuncu Totti affetmedi.

82. dakikada Torino ekibi 10 kişi kaldı. Savunmanı arkasına atılan uzun topta kendisinden sıyrılan Riise'yi düşüren file bekçisi Buffon kırmızı kart gördü.

90 artı 2'de Pizzaro'nun ortasına arka direkte iyi yükselen Riise Manniger'i avladı ve 6 yıl sonra ligde Roma'yı Juve önünde zafere taşıdı.

Roma bu skorla puanı 38'e yükseltirken; Juventus ise 33 puanda kaldı.

Roma'nın Bayern Münih'ten ara transfer döneminde kadrosuna kattığı İtalyan futbolcunun sakatlığının nüksettiği ve en 1 ay sahalardan uzak kalabileceği ifade edildi.

2010'da Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda İtalya Milli Takımı kadrosunda yer almak isteyen Luca Toni'nin son durumunun doktor kontrolünden sonra netlik kazanacağı belirtildi.