Mersin ve Adana taraftarlarına kötü haber

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez haftasonu çıkan olaylar nedeniyle bundan sonra Mersin ve Adana maçlarına taraftar götürülmeyeceğini açıkladı.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Bank Asya 1. Lig'de, dünkü Adanaspor-Mersin İdmanyurdu karşılaşmasına gelen bir grup taraftarla kentte çıkan olaylar sonrası Mersin ve Adana'da oynanacak maçlara karşılıklı olarak bir süreliğine seyirci gitmemesini istediklerini bildirdi.

Kesmez, Adana MOBESE Merkezi'nde yaptığı açıklamada, dünkü maç öncesinde, sırasında ve sonrasındaki görüntülerden dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Yıllardan beri devam eden Adana-Mersin çekişmesinin spora zarar verdiğini kaydeden Kesmez, şöyle devam etti:
“Dünkü maçtan sonra gördük ki sporun kin ve nefreti körüklememesi lazım. Bunun için de Adana Valisi İlhan Atış'a da konuyu aktardım. Bundan sonra Mersin'den Adana'ya, Adana'dan Mersin'e seyirci gitmesini bir süre dondurmak istiyoruz. Eğitim çalışmaları yapıp, bu duyguları biraz törpülemek istiyoruz. Eğitim çalışmaları yaptıktan sonra seyircilerin gidip gelmesini umut ediyoruz. Tabi bu şu an sadece bizim görüşümüz. Bununla ilgili İl Spor Güvenlik Kurulunun kararı gerekiyor. Kurul kararı alınınca bunu yürürlüğe koyacağız. Amacımız, yasaklarla bir yere varmak değil. Bunları insanın canına değer verdiğimiz için yapıyoruz. Eğer olaylar bir kişinin canına mal olsaydı onu nasıl öderdik. Bir hayli kargaşa oldu. Onu önlemek için bir süre dondurmak lazım.”

Kesmez, olaylarla ilgili yaklaşık 10 kişinin gözaltına alındığını belirterek, bu kişilere gerekli cezaların verileceğini, artık bu tür olayların olmamasını dilediklerini söyledi.