Fenerbahçe bombayı patlatıyor

Transferde Galatasaray'ın gölgesinde kalan Fenerbahçe, Ricardo Quaresma'yı alarak bombayı patlatmak istiyor.

Fenerbahçe Kulübü’nün önceki gün yapılan divan kurulu toplantısında bir konuşma yapan başkan vekili Nihat Özdemir, transfer konusunda, “En iyisini alacağız” diyerek, dünya çapında bir futbolcuyla temas halinde olduklarının sinyalini vermişti. Dün bu oyuncunun Ricardo Quaresma olduğu ortaya çıktı.

Portekizli orta saha oyuncusunun menajeri Jorge Mendes, İtalyan medyasına yaptığı açıklamada, Quaresma’yı, eski kulübü Sporting Lizbon’un ve Türkiye’den bir kulübün istediğini söyledi. Mendes, Sporting’in Quaresma’nın İnter’den aldığı yıllık 4 milyon Euro’luk ücreti karşılamasının mümkün olmaması nedeniyle, futbolcunun Türk kulübüne daha yakın olduğunu söyledi. Menajer Mendes’in ismini açıklamadığı Türk kulübünün Fenerbahçe olduğu öğrenilirken, sarı lacivertlilerin yüksek bonservis bedeli nedeniyle Quaresma’yı 6 ay veya 1.5 yıllığına kiralamaya çalıştığı belirtildi.

Portekiz Milli Takımı’nın banko oyuncusu olmasına rağmen İnter’de forma şansı bulamayan Quaresma, 2010 Dünya Kupası’nda forma giymek istediği için, sürekli oynayabileceği bir takıma gitmek istiyor. Fantastik hareketleri ve attığı inanılmaz çalımlardan dolayı “Harry Potter” lakabı takılan yıldız oyuncuya ayrıca, Mustang (yabani at) ve Çingene lakaplarıyla da tanınıyor. İnter, Quaresma’yı 2008 yılında 23.4 milyon Euro ödeyerek Porto’dan almıştı.