'Beni en çok şampiyonluk mutlu eder'

Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısına Gaziantepspor'u 1-0 yenerek başlayan Galatasaray'ın Teknik Direktörü Frank Rijkaard,'Beni en çok şampiyonluk mutlu eder' dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalar bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Kolay olmadı ancak çok önemli bir galibiyet aldık. Mustafa'nın attığı çok önemli bir gol var. Şartların futbol oynamak açısından ne kadar zor olacağını biliyorduk. 10 kişi kalmış, iyi organize olan bir rakibe karşı oynamak kolay değil. Golü atıp onları açmak lazım. Biz bunu uzun süre yapamadık. Ama sonunda golü atıp, önemli bir galibiyet aldık"
dedi.

Rijkaard, 'Türkiye'de alınacak 3 kupadan hangisi sizi daha mutlu eder?' şeklinde soruya, her kupanın kendileri ve taraftarlar için önemli olduğunu belirterek, "Galatasaray gibi büyük bir camia olarak, her kupaya iddialı bir şekilde bakıyoruz. Dürüst olmak gerekirse şampiyonluk kupasını almak beni daha mutlu edebilir. Diğerleri de mutlu eder, ama onlar sanki ekstra bir bonus gibi. Lig uzun bir maraton, istikrarlı gitmek gerekiyor" şeklinde cevap verdi.

Rijkaard, yeni transfer golcü oyuncu Jo'nun takıma önemli katkı sağlayacağını ifade ederek, "Bir oyuncu alırken takıma katkı sağlaması önemli. Baros'un sakatlığı var. Jo'nun Avrupa'da oynayamayacak olması üzüntü verici. Galatasaray bir transfer yapıyorsa o oyuncu katkı verecektir" dedi.

Gaziantepspor maçıyla ilk kez Sarı-kırmızılı formayı giyen Neill için de Hollandalı teknik adam, "Neill'in gösterdiği performanstan memnunum. Saha şartları ortada. Uzun süre berabere giden maça rağmen, basit, sakin oynayan, geri dörtlüyü iyi organize eden bir oyuncu olarak göründü" değerlendirmesini yaptı.

Transfer edilmesi planlanan Dos Santos için ise yorum yapmaktan kaçınan Rijkaard, "Şu an kadromuzda bulunan oyuncularla ilgili konuşalım" açıklamasında bulundu.
Transfer çalışmaları hakkındaki bir soru üzerine Rijkaard, "Şu an Haldun Üstünel'den gelen bir bilgi yok. Elimizdeki takımla devam ediyoruz. O yüzden gelecek oyuncunun yerine gidecek oyuncuyu düşünmüyoruz. Galatasaray için iyi bir şey olacaksa, iyi bir olasılık varsa düşünebiliriz. Ama şu an için olmuş bir şey yok" diye konuştu.