Efes Pilsen 92 - 73 Mersin Büyükşehir Belediyesi

Beko Basketbol Ligi'nin 16. haftasında Efes Pilsen, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 92-73'lük skorla mağlup etti.

Bootsy Thornton ve Charles Smith'in sayılarıyla karşılaşmaya hızlı başlayan Efes Pilsen, ilk 6 dakika sonunda durumu 8-0 yaptı. Maçtaki ilk sayılarını serbest atış çizgisinden İnanç Koç ile bulan rakibi karşısında Lacivert Beyazlılar, ilk çeyreği 15-9 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk bölümünde topu pota altında Mario Kasun'a indiren Efes Pilsen, 13.dakika sonunda Ermal Kurtoğlu ile farkı 10 sayıya çıkarttı (21-11). Vincent Grier'in orta mesafeli atışına Rakocevic ile karşılık veren ev sahibi takım, devre sonunda soyunma odasına 41-28 üstünlükle giden taraf oldu.

Üçüncü periyotta Ermal Kurtoğlu, Charles Smith ve Preston Shumpert üçlüsüyle 11-0'lık bir seri yakalayan Lacivert Beyazlılar, farkı da 24 sayıya çıkarttı (52-28). Efes Pilsen, üçüncü çeyreği de 69-46 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyodunda yakaladığı skor avantajını koruyan Efes Pilsen, karşılaşmadan da 92-73 galibiyetle ayrılmayı başardı.