Filedeki rakiplerimiz belli oldu

Indesit Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe Acıbadem, Metal Galati ile eşleşti. Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'un rakibi ise Universitet Belgorod oldu.

Indesit Şampiyonlar Ligi’nde kupanın favorisi olan F.Bahçe Acıbadem, Top 12’de kolay bir kura çekti. İlk turda oynadığı 6 maçta sadece 2 galibiyet alabilen ve ancak en iyi 4. unvanını alarak kuraya giren Metal Galati, sarı-lacivertlilerin rakibi oldu. Dış saha maçlarında hiç galip gelemeyen Romen temsilcisiyle ilk maçını 10 Şubat’ta deplasmanda yapacak olan temsilcimiz, 17 Şubat’ta ise İstanbul’da rövanşa çıkacak.

Aynı ligde mücadele veren diğer temsilcimiz Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom ise son 12’de Universitet Belgorod’la eşleşti. Temsilcimiz, ilk turda oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 3 de mağlubiyet alarak tur atlayan Rus ekibi ile ilk maçını İstanbul’da oynayacak.

Bu arada Avrupa Voleybol Konfederasyonu, Indesit Şampiyonlar Ligi ’final-four’unun evsahipliği için tercihini F.Bahçe Acıbadem yerine Cannes’dan yana kullandı. Fransız ekibi dirket olarak final-four’a kaldı.

POTADAKİ RAKİPLERİMİZ DE BELLİ OLDU

FIBA Bayanlar Avrupa Ligi’nde 2. tur eşleşmeleri belli oldu. F.Bahçe, İtalya’nın Cras Basket Taranto, G.Saray ise Rusya’nın UMMC Ekaterinburg takımıyla eşleşti.

İLK turda elde edilen galibiyet sayılarına göre, play-off 2. turunda sarı-lacivertliler saha avantajına sahip olarak ilk ve gerekirse 3. maçları İstanbul’da yapacak. Sarı-kırmızılıların ise bu avantajı bulunmuyor. İlk maçlar 2 Şubat, rövanşlar 5 Şubat, gerekirse 3. maçlar ise 10 Şubat’ta oynanacak.