Dakar Rallisi'nden boş dönmedik

1-17 Ocak tarihleri arasında Arjantin-Şili topraklarında düzenlenen Dünya'nın en zor rallisi Dakar, Buenos Aires'teki törenle sona erdi.

Dakar Rallisi'nden boş dönmedik
Türkiye'yi bu büyük rallide temsil eden Dakar Türk Takımı adına, Kemal Merkit zorlu yarışı bitirerek Genel Klasmanda ilk 50 arasında yer aldı. Merkit ayrıca "Malle Moto" mekanik destek almadan yarışanlar kategorisinde 1.'lik kupasının sahibi oldu.

33 ülkeden 500'ün üzerinde takımın start aldığı 15 günlük efsanevi yarışta finişe varabilen yarışmacılar büyük bir onur ve sevinç yaşadılar. Yarışta start alan 150 motosikletçiden 88'i zorlu ralliyi tamamlayarak finiş podyumuna çıkmaya hak kazandı. Ülkemizi 55 numara ile motosiklet kategorisinde temsil eden Kemal Merkit KTM 690 Enduro R motosikletiyle yarışı başarıyla tamamladı. Merkit toplamda 71saat 28 dakika 44 saniye ile Genel Klasmanda 49. sırayı elde etti.

Türkiye'ye dönen Kemal Merkit Dakar'ın kendisi için mükemmel geçtiğini belirterek, "Yine olsa yarışırım. Ama bu senenin en mutlu yanı birincilik ile dönmem oldu. Podyumda Türk bayrağı ile çıktığımda gözyaşlarımı tutamadım. Ben destek almadan yarışanlar dalında birinci oldum ama benim arkamda 70 milyon Türk'ün desteği vardı" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ SENE KUTLU İLE BİRLİKTE BURADA OLACAĞIZ"

Dakar yarışında sakatlanan Kutlu Torunlar'ın yarışı tamamlayamadığı için çok üzüldüğünü belirten Merkit, "Bu yarışmada en mutsuz yan, Kutlu'nun bileğini kırıp yarışı tamamlayamamasıdır. Önümüzdeki sene inşallah Kutlu'yla birlikte birincilik elde edip karşınızda olacağız" diye konuştu.

Kutlu Torunlar ise takım arkadaşı Kemal Merkit'in finiş podyumuna çıkmasının herkesi onurlandırdığını ifade ederek, "2010 Dakar rallisinde KTM ENDURO 690 R seçiminin çok doğru olduğunu benzin tankında bazı sorunlar yaşasalar da motorların gayet iyi performans gösterdiklerini belirterek şansızlık eseri düşüş sonucunda yaşadığım sakatlık sebebi ile yarış dışı kalmak zorunda kaldım. Ancak takım arkadaşım Kemal Türk bayrağı ile hem finiş podyumuna çıktı hem de bir ödülle hepimizi onurlandı" şeklinde konuştu.