'All Star' kadroları açıklandı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) seçkin basketbolcuların yer alacağı All-Star maçına ilk 5 başlayacak oyuncular açıklandı.

Tüm dünyada basketbolseverlerin heyecanla beklediği NBA All-Star 2010 organizasyonu yaklaşırken taraftarların oylarıyla belirlenen All-Star ilk 5'leri de açıklandı. Bu yıl Dallas'ın ev sahipliğinde yapılacak ve 14 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek NBA All-Star maçında taraftar oylamasında en fazla oyu 2 milyon 549 bin oyla Cleveland Cavaliers'ın 'Kral' lakaplı yıldız basketbolcusu LeBron James aldı. LeBron James böylece üst üste 3 All-Star oylamasında 2,5 milyon barajını geçme başarısı gösteren ilk basketbolcu olarak NBA tarihine geçti. LeBron James ayrıca genç yaşına rağmen 6. kez All-Star'a seçildi. All-Star oylamasında ikinci sırayı Los Angeles Lakers forması giyen Kobe Bryant 2 milyon 456 bin 224 oyla alırken, Kobe Batı Konferansı'nda ilk sıranın sahibi oldu.

59. NBA All-Star oylaması 200'den fazla ülkeden 40'dan fazla dilde gerçekleştirildi.

13 Şubat 2010 Pazar günü oynanacak olan All-Star maçına Arlington'daki Kovboylar Stadyumu ev sahipliği yapacak. Teksas Eyaleti'ndeki bu maçı 80 binden fazla basketbol tutkununun izlemesi bekleniyor. Bu aynı zamanda canlı bir basketbol organizasyonu izleyen en kalabalık taraftar grubu olarak da tarihe geçecek.

DOĞU KARMASI İLK 5:
LeBron James (Cleveland Cavaliers)
Allen Iverson (Philadelphia 76ers)
Dwyane Wade (Miami Heat)
Kevin Garnett (Boston Celtics)
Dwight Howard (Orlando Magic)

BATI KARMASI İLK 5:
Kobe Bryant (LA Lakers)
Steve Nash (Phoenix Suns)
Tim Duncan (San Antonio Spurs)
Carmelo Anthony (Denver Nuggets)
Amare Stoudemire (Phoenix Suns)