Beşiktaş Cola Turka 98 - 84 Tofaş

Ligde bu akşam Beşiktaş Cola Turka ile Tofaş arasında oynanan maçı İstanbul temsilcisi, 98-84 kazandı.

Maça Beşiktaş Cola Turka, Engin, Flecer ve Haluk'un, Tofaş ise İlkan, Bowman ve Mehmet'in basketleri ile başladı. İlk 3 dakikalık bölümü 9-11 Tofaş üstün geçti. Mehmet'in etkili oyununa Chatman ile karşılık veren Siyah Beyazlılar, Cevher ve Engin'in de skora katkısı ile 6. dakikaya üstünlüğü ele geçirerek 22-16 önde girdi. Alan savunması karşısında zorlanan ancak serbest atış çizgisinden sayılar bulan ev sahibi takım ilk periyodu 33-24 önde tamamladı.

İkinci periyoda konuk takım, Can, Denison ve Butler ile etkili başladı ve üst üste bulduğu sayılarla 14. dakikada skor üstünlüğünü ele geçirdi (37-38). Newley'in 3 sayılık basketi ile suskunluğunu bozan Beşiktaş Cola Turka, Denison ve Bowman'ı durdurmakta zorlandı. Flecer ve Haluk'un basketlerine de Kolaric ve Mehmet ile yanıt veren Tofaş, soyunma odasına 47-48 önde gitti.

İkinci yarıya İstanbul temsilcisi, Flecer ve Newley'in arka arkaya bulduğu basketlerle başlarken konuk takım, Denison ile hücumda etkili oldu. Karşılaşmanın 24. dakikası 57-57 eşitlikle geçildi. 3 sayı çizgisinin gerisinden Bowman'ın bulduğu baskete Chatman ile hemen yanıt veren Siyah Beyazlılar, final periyoduna aynı oyuncunun 3 sayılık basketi ile 74-70 önde girdi.

Final periyoduna Likholitov'un sayıları ile başlayan Beşiktaş Cola Turka, 1.5 dakikada farkı 12 sayıya çıkarttı (82-70). Mehmet'in 3 sayılık basketinin ardından Chatman ve Engin ile skor üretmeye devam adan ev sahibi takım, savunma direncini de arttırarak son 4 dakikaya 94-78 önde girdi. Skor üretmekte zorlanan rakibi karşısında üstünlüğünü koruyan İstanbul temsilcisi maçtan da 98-84 galip ayrıldı.