Manchester United'ı Tevez durdurdu

İngiltere Lig Kupası'nda (Carling Cup) oynanan Manchester derbisinde gülen taraf Tevez'li City oldu.

Evsahibi ekipte 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Santa Cruz ve yeni transfer Vieira'nın forma giyemedikleri mücadelede sakatlık sürecini geride bırakan başarılı orta saha oyuncusu Ireland kendisine 18 kişilik kadroda yer buldu.

Angola'da yaşadıklarının ardından yönetim tarafından kendisine süresiz izin verilen Togolu golcü Adebayor'un yanısıra Everton maçında oyundan alındığı için menajer Roberto Mancini'ye tepki verdiği için ilk 11'deki yerini kaybeden Brezilyalı süper yıldız Robinho da karşılaşmada forma giymedi.

Bu sezon sakatlıktan çok çeken Manchester United ise derbide Berbatov, Foster, Macheda, Vidic, Ferdinand, O'Shea ve Hargreaves'ten yoksun mücadele etti.

Mücadelenin 17. dakikasında Valencia'nın sağ kanattan çevirdiği topa Rooney vurdu; Given'dan seken meşin yuvarlağı önünde bulan deneyinli Giggs konuk ekibe skor avantajını getirmekte zorlanmadı. Tevez'in pasıyla ceza alanına giren Bellamy'nin formasını çeken Rafael penaltıya sebep oldu; topu beyaz noktaya diken Tevez 42. dakikada eski takımının ağlarını havalandırarak kupadaki derbi mücadelesinde skora denge getirdi.

İkinci yarıya baskılı başlayan ve kullandığı peşpeşe kornerlerle United kalesini bunaltan City aradığı golü 65. dakikada buldu; kornerden gelen topu Van der Sar uzaklaştıramadı, Kompany'nin sağdan ortasında takımının ve kendisinin maçtaki ikinci golünü atan Tevez evsahibi ekibe skor avantajını getiren isim oldu. Derbide sergilediği performansla izleyenleri büyüleyen ve attığı gollerle maçın kaderini belirleyen Tevez menajer Roberto Mancini tarafından 79. dakikada alkışlarla kenara alındı, Benjani oyuna girdi.

Son dakikalarda skoru korumak amacıyla geri çekilen City kalesinde birçok net pozisyon gördü, Given'ın yerinde müdahaleleri ve United forvetinin acemice hataları konuk ekibi ikinci golden etti.

Bu karşılaşmanın rövanşı 27 Ocak Çarşamba akşamı Old Trafford'da oynanacak.

Lig Kupası'nın son şampiyonu United bu turnuvada daha önce de 1992 ve 2006'da mutlu sona ulaşırken 1983, 1991, 1994 ve 2003'te de finalde kaybetti.

1970 ve 1976 yıllarında Lig Kupası'nı müzesine götüren Manchester City, 1974'teyse finalde kaybetti.

Man. City: Given, Richards, Zabaleta, Garrido, Kompany, Boyata (Onuoha 69'), Wright-Phillips (Sylvinho 84'), Barry, De Jong, Tevez (Benjani 79'), Bellamy

Man. Utd: Van der Sar, Evra, Brown, Rafael (Diouf 90'), Evans, Anderson (Owen 72'), Giggs, Carrick, Fletcher, Valencia (Scholes 88'), Rooney