Cimbom'dan Jo bombası

Geçtiğimiz gün Lucas Neill transferi ile bombayı patlatan Galatasaray Everton'dan forvet oyuncusu Jo'yu da renklerine bağladı.

Everton'da kiralık olarak oynayan Jo'nun Galatasaray'a kiralık olarak transferi için sarı - kırmızılı yöneticilerle Manchester City'nin büyük ölçüde anlaşmaya vardığı bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Galatasaray AŞ. Genel Müdürü Adnan Sezgin, "Şu anda detayları konuşuyoruz. Toplantının ardından açıklama yapacağız" ifadelerini kullandı.
Bonservisi Manchester City'de olan Joa Alves De Asis Silva, kiralık olarak Everton'da oynuyordu. 23 yaşındaki futbolcu Everton'da UEFA Avrupa Ligi maçına çıktığı için Galatasaray'a transfer olması durumunda Avrupa Ligi maçında oynayamayacak.

DAILY MAIL: JO'NUN TRANFERİNDE GALATASARAY WEST HAM'I YENDİ

İngiliz Daily Mail gazetesi Galatasaray'ın sezon sonuna kadar Manchester City'den Jo'yu kiralayacağını yazdı.
Gazetenin haberinde Everton'a sezon sonuna kadar kiralanan, ancak düşük formu ve disiplinsizlikleri nedeniyle Merseyside ekibinin memnun olmadığı Jo'yu Galatasaray'ın kiralayacağı kaydedildi.
West Ham United'ın, sezon başında Manchester City tarafından CSKA Moskova'dan 19 milyon pound'a aldığı oyuncuyu almak istediği, ancak Galatasaray'ın 22 yaşındaki Brezilyalı golcü için anlaşma sağladığı belirtildi.
Galatasaray sportif direktörü Haldun Üstünel'in Londra'ya gittiği ve City'ye çekici bir teklifte bulunduğu da haberde yer aldı.
Blackburn'den Benni McCarthy, Aston Villa'dan John Carew ve Tottenham Hotspur'un da gündeminde olan Ruud Van Nistelrooy'un da Galatasaray'ın gündeminde olduğu bilgisine haberde yer verildi.
Ülkesi Brezilya'ya gittikten sonra geç gelen ve Goodison Park ekibinin teknik patronu David Moyes tarafından kadro dışı bıraktığı Jo, 2008 Temmuz ayında CSKA Moskova'dan Manchester City'ye transfer olmuş ancak büyük bir etki yapamamıştı.
Bu arada The Daily Mail gazetesi, Galatasaray'ın Blackburn'de istenileni veremeyen McCarthy'ye Galatasaray'ın 2.5 milyon pound'luk teklif yaptığını yazdı. Güney Afrikalı oyuncunun West Ham'ın da gündeminde olduğu belirtilirken, 2010 Dünya Kupası finallerinde mücadele etme amacındaki futbolcunun kadroya çağrılmak için Galatasaray'ı tercih ettiği kaydedildi.
Bu arada The Times gazetesi Galatasaray'ın Ryan Babel'i de gündemine aldığını yazdı. Londra'da olan Haldun Üstünel'in, Rafa Benitez'le sorunu olan Babel için nabız yokladığı da kaydedildi.