Hayrettin Yerlikaya süresiz kadro dışı bırakıldı

Giresunspor ile oynanan karşılaşmada, kolundaki kaptanlık pazubandını yere fırlatan Hayrettin Yerlikaya süresiz kadro dışı bırakıldı.

Hayrettin Yerlikaya süresiz kadro dışı bırakıldı
Pazar günü 4 Eylül Stadında oynanan Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında seyiricinin kendisine gösterdiği tepkiyi devre arasında kolundaki kaptanlık pazubandını yere atarak gösteren ve seyirciyi alkışlayan Sivasspor'un kaptanı Hayrettin Yerlikaya bu tutumundan dolayı kaptanlığı elinden alınarak süresiz olarak kadro dışı bırakıldı.

Sivasspor yönetimi kurulunun ve teknik heyetinin, dün yaptıkları toplantı sonrasında bu kararı aldıkları öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Mecnun Otyakmaz, "Hayrettin sevdiğimiz bir futbolcu. Ama kupa maçında kolundaki kaptanlık pazubandını yere atması affedilir bir hareket değil. Bu hareketi kimsenin kabul etmesi de söz konusu olamaz. Böyle bir harekette cezasız kalamaz. Bizde yönetim ve teknik heyet olarak bir toplantı yaptık. Hayrettin'in Sivasspor'daki kaptanlığının alınmasına ve süresiz olarak kadro dışı bırakılmasına karar verdik."dedi.

Yerel bir kanala telefonla katılan Sivasspor Teknik Direktörü Muhsin Ertuğral pazar günü oynanan Giresunspor maçında kendisini bütün uyarılarına rağmen dinlememesi ve kaptanlık pazubadını yere atması sonucu sergilediği tutum ve davranışlar sonucu takım kaptanı Hayrettin Yerlikaya'yı süresiz olarak kadro dışı bıraktıklarını belirterek, "Kendisiyle çalışamayacağımızı yazıyla bildirdik. Bundan sonraki futbol hayatında ve kulübünde başarılar diliyorum. Ben kendine aşırı güvenmiş ve takımda oynaması için bu kadar emek vermiş bir insanım. Ama o bunu görmemezlikten geldi. Kimsenin gözünün yaşına bakmam. Bizim istediğimiz beklentilerimize cevap vermeyecek, koyduğumuz kurallara uymayacak, takımın başarısı için çaba sarf etmeyecek kim varsa takımda kalmasının bir mantığı yok." dedi.

Ertuğral, Hayrettin Yerlikaya ile görüşmediğini maçın içinde yaptığı hareketten dolayı kendilerinden özür bile dilemediğini belirterek, "Kaptanlık pazubandı takımın en önemli simgelerindendir. Kimse onu yere atamaz." dedi. Hayrettin'den kendisine kulüp bulması istendi.

Transfer çalışmalarını sürdüren Sivasspor, Kongo Milli Takımı Oyuncusu 25 yaşındaki Lucien Yann Sherril Aubey ile anlaştı. Daha önce Toulouse, Lens, Portsmouth takımlarında da oynayan Rennes'li oyuncunun şehre gelerek takımla birlikte çalışmalara başladığı belirtildi. Stoper olarak alınan Lucien Yann Sherril Aubey'in sol kanatta da görev yapabildiği bildirildi.