Galatasaray JO'yu istiyor

Galatasaray Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel'in, Brezilyalı yıldız Jo'nun peşinde olduğu öğrenildi.

15 yaşında çıktığı Corinthians A Takımı’nda 54 maçta 23 gol attıktan sonra CSKA Moskova’ya giden oao Alves de Assis Silva (Jo), Rus ekibinin Vagner Love’la beraber en önemli gol silahı olmuştu. Uzun boyuna rağmen hızı, çabukluğu ve adam eksiltme özelliğiyle bir anda Avrupa devlerinin kıskacına giren Jo, 2008’de 25 milyon dolar karşılığında Manchester City’ye transfer olmuştu.

Ancak İngiltere’ye uyum sağlayamayan ve City’de yedek oturmaktan sıkılan Jo, kiralık olarak Everton’a yollandı. Everton’da 26 maçta 5 gol atan yıldız oyuncu, Noel tatilinde izinsiz olarak ülkesi Brezilya’ya gittiği için bir süre kadro dışı bırakıldı.

Haldun Üstünel yönetici Murat Yalçındağ, Neill’in transfer görüşmeleri bittikten sonra Evertonlu yöneticilerle Jo’nun durumunu da masaya yatırdı.

Evertonlu yetkililer, gözden çıkardıkları golcü için M. City’ye ödeyecekleri kiralık bedelinin yarısını Cimbom’dan tahsil edip bir taşla iki kuş vurmak istiyor. İngilizler, bu transfer için adeta Galatasaray ile M.City arasında aracılık yapıyor. Jo’ya Rijkaard’an da onay çıktı. Üstünel bu transferi birkaç gün içinde gerçekleştirip G.Saray’a 2.müjdeyi vermek için yoğun çaba harcıyor.