'Fatih Tekke transferinde son aşamadayız'

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Fatih Tekke transferini her an bitirebileceklerini belirtti.

Başkan Şener, Teofil Gutierrez transferinin ardından başka transfer yapabileceklerini ifade etti.

Teo transferinin yoğun bir seyahatin ardından gerçekleştiğini ifade eden Şener, “Çok zor bir transferdi, alışık olmadığımız bir ülkeydi. Ben menajer de gönderebilirdim ama kendim gidince, bana telefon etme sıkıntısı olmuyor, karar veren de ben oluyorum. Şekil olarak kulüp başkanının gitmesi farklı oluyor ama transferin bitme olasılığı da artıyor. Bu konuda kendisi de bana teşekkür etti, hem kulübü hem de kendisi ile 2 günde anlaştık. Belki imkanımız olursa bir tane daha transfer yapabiliriz” dedi.

Golcü oyuncunun faydalı olacağını umduğunu ifade eden Şener; “Daha önceki verilerine göre aldık bu arkadaşımızı. Şenol Güneş'in isteği ve Şota'nın bilgileriyle transferi yaptık. Şota da daha önce takımı için 4 kez izlemiş Teofilo'yu. Bize nasip oldu. İnşallah Trabzonspor'a faydalı olur” dedi.

Fatih Tekke transferi konusunda da “Bu hafta içinde Fatih Tekke transferini bitiriyoruz” diyen ancak “Özel bir şey çıkmazsa..” diye ekleyen Şener, çünkü bu transferde hep bir özel neden çıktığını ifade ederek, serzenişte bulundu.

“Fatih'le zaten görüşüyorduk, şimdi kulübüyle de görüşürüyoruz” diyen Şener Zenit'in indirime gittiğini ifade etti. “2 milyon eruo olmazdı zaten, istediğimiz seviyeye geliyorlar” diyen başkan Şener şöyle devam etti; “Önerdiğimiz paraya onlar da yaklaştı. Biz yaklaşıyoruz onlar yaklaşıyor. Zannediyorum bugün yarın net bir sonuç alırız. Bizim rakam ile onların rakamı arasında çok önemli olmayan bir fark var. Bunu aşarsak transfer biter. Sonuçta karşınızdaki bir şirket. Mesela cumartesi pazar kapalılar. Muhatap olduğunuz insanlar memur. Duygusal bağları yok ve zorluk getiriyorlar. Çok zengin bir kulüp ayrıca. Ancak kendilerine ‘neden sattınız’ diyen de yok.. Ancak farklı iki gücün masada oturması nedeniyle zorluk çıkıyor.”

Son olarak lig yarışı hakkında görüşlerini aktaran Şener, stoperde Tayfun'un sakatlığının çıkmasının kendilerini üzdüğünü ancak Güneş’in bir transfer talebi olmadığını söyledi. Güneş'in sorunu mevcut kadrodan çözeceğini kendisine aktardığını ifade eden Şener; ”Yerli isim zaten bulamıyoruz, yabancı kontenjanımız ise dolu. İkinci yarıda ilk 3 maçımızı kayıpsız atlatırsak lig farklı bir şekil alır ve daha zevkli noktaya gelir” dedi.