Dünya kupası için tasarlanan krampon tanıtıldı

Adidas, FIFA Dünya Kupası 2010 için Fransız futbol efsanesi Zinedine Zidane ile birlikte özel olarak tasarladığı PREDATOR_X'i futbolseverlerin beğenisine sunuyor.

'PREDATOR' kramponu tercih eden Liverpool FC'nin yıldızı Steven Gerrard yeni 'PREDATOR_X' için, "Ayağı ikinci bir deri gibi saran 'PREDATOR_X' kendinizi daha güçlü hissetmenize neden oluyor. Topu rahatlıkla kontrol etme imkanı ve mükemmel bir zemin tutuşu sağlıyor" derken; 1996 yılından bu yana adidas 'PREDATOR' teknolojisi ile sahalarda efsaneleşen Zidane ise, "PREDATOR her zaman benim en büyük silahımdı ancak yeni 'PREDATOR_X'in gücü bende yeniden futbola dönme isteği uyandırıyor'' diyor.

Yeni 'PREDATOR_X'te ilk kez kullanılan PowerSpine teknolojisi, krampona eşsiz bir vuruş gücü kazandırıyor ve topun saatte 110 km hız yapabilmesine olanak veriyor. PowerSpine teknolojisi maç boyunca zeminin ayağa uyguladığı basıncı azaltarak, enerji olarak saklanmasını ve bu enerjinin topa aktarılmasını sağlıyor. Böylece vuruş gücünü arttırarak daha sert şut atılmasına olanak verirken, ayağa yüklenen basıncı azaltarak sakatlanma riskini asgari seviyeye indiriyor. Kullanılan OptiFit teknolojisi ise ayağı ikinci bir deri gibi saran üç boyutlu ergonomik yapı sayesinde eşsiz bir hareket özgürlüğü sağlıyor.

Zinedine Zidane ile adidas'ın ürün geliştirme uzmanları tarafından beş yıl gibi uzun bir sürede geliştirilen yeni 'PREDATOR_X', 150'yi aşkın profesyonel ve amatör futbolcu tarafından denenerek, performans, tasarım ve fonksiyon standartlarının belirlendiği yoğun bir süreçten geçiyor ve dünya futbol yıldızlarının tercihi haline geliyor.

Chelsea'den Michael Ballack, LA Galaxy'den David Beckham, Bayern Münih'ten Mark van Bommel, Juventus'tan Diego, Liverpool'dan Steven Gerrard, Arsenal'den Robin van Persie, Real Madrid'den Raul, Roam'dan Daniele De Rossi ve Barcelona'dan Xavi'nin aralarında bulunduğu pek çok ünlü futbolcu FIFA Dünya KupasıTM Güney Afrika 2010'da yeni 'PREDATOR_X 'i tercih edecek.
Yeni 'PREDATOR_X' Ocak ayından itibaren adidas Shop'lar ve adidas satış noktalarında satışa sunulacak.