Arsenal inadını sürdürüyor

İngiltere Premier Ligi'nin 22.hafta karşılaşmasında Arsenal deplasmanda Bolton Wanderers'i 2-0 yenmeyi başardı.

Bolton: Jaaskelainen, Steinsson, Cahill, Knight, Robinson, Lee, Muamba (McCann 62'), Cohen (Gardner 80'), Taylor, Klasnic (Elmander 80'), Davies

Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelen, Traore, Fabregas, Eastmond (Merida 63'), Diaby, Rosicky, Eduardo (Vela 84'), Arshavin

Arsenal'de sakatlıkları bulunan Senderos, Walcott, Wilshere, Bendtner, Denilson, Djourou, Gibbs ve Van Persie'ye ek olarak 2010 Afrika Uluslar Kupası için Angola'ya giden Eboue ve Song da Reebok Stadı'nda forma giyemedi.

Evsahibi ekipteyse sakatlıkları bulunan Davis ve O'Brien ile Afrika Uluslar Kupası'na giden Shittu forma şansı bulamadı.

28. dakikada orta sahada kaptığı topu çalımlarla ceza alanına kadar taşıyan Diaby nefis bir pasla Fabregas'ı gördü, Eduardo'yla duvar pası yapan İspanyol oyuncu düzgün bir vuruşla konuk ekibe skor avantajını getirdi.

33. dakikada Knight'ın müdahalesiyle yerde kalan Fabregas üzerine düşen Taylor'un ayağını tuttu. Sinirlenen Boltonlu oyuncu pozisyonda İspanyol yıldızı saçından tutup kaldırdı, yaşananları gözden kaçıran Phil Dowd olası kırmızı kartına başvurmadı. Gerilen ortamda oyun hayli sertleşti, Klasnic'e attığı tekmenin ardından 36'da sarı kart gören Rosicky kırmızı görmediği için şanslıydı.

78. dakikada Fabregas'ın pasına hareketlenen Eduardo soldan ortaladı, Arshavin'in vuramadığı topu önünde bulan Merida farkı ikiye çıkararak başkent ekibini rahatlatan isim oldu.

Arsenal bu galibiyetle puanını 45 yaparken, Bolton 18 puanda kaldı.