Ünlü tenisçilerden Haiti'ye yardım kampanyası

İsviçreli ünlü tenisçi Federer, deprem felaketine uğrayan Haiti halkı için yapılan yardım kampanyasına ön ayak oldu.

Tenis kortlarının kralı İsvicreli Roger Federer, dünyaca ünlü tenis yıldızlarının katıldığı dostluk maçı gelirinden Haitili depremzedeler için yaklaşık yarım milyon dolar para toplandı.

Sadece bir gün içinde tenisin diğer yıldızları Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Roddic, Lleyton Hewit, Serena Williams, Kim Clijsters ve Samantha Stosur gibi isimleri de ikna eden Federer, Avustralya Açık Tenis Turnuvası öncesi, tüm geliri Haiti İnsani Yardım Kuruluşu'na bırakılacak çok raketli bir dostluk maçı organize etti.

15 bin kişilik stadyumda 20 bin bilet satılırken, dostluk müsabakasından 461 bin Dolar para toplandığı kaydedildi. Federer'in takımı Williams, Stosur ve Hewitt'den oluşurken Nadal ise Djokovic, Roddick ve Clijstersden ile takım oluşturdu. Haiti için yapılan karşılaşmayı 7-6 Nadal'ın takımı kazandı.

Dünya klasman sıralamasında yıllardır birincilik tahtını koruyan İsviçreli tenisçi Roger Federer, "Çok anlamlı bir iş yaptığımıza inanıyorum" dedi.

"Haiti'de olanları görür görmez bir şeyler yapmaları gerektiğini düşündüğünü" söyleyen Federer, 24 saat gibi kısa bir süre içinde bir dostluk maçı organize ettiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Haiti'de olanlar gerçekten çok üzücü. Tenis ailesi olarak bir parça yardım edebilirsek çok mutlu olacağız. Böyle bir dostluk maçını 24 saatte organize etmek ve 20 bin bilet satmak gerçekten büyük mutluluk."