Fenerbahçe, Beşiktaş'ı farklı yendi

Bayanlar Basketbol Ligi'nde ilk yarının son haftasında karşı karşıya gelen iki ezeli rakibin mücadelesinde, Fenerbahçe evinde ağırladığı Beşiktaş'ı 92-59'luk skorla mağlup etti.

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde ilk yarının son haftasında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren derbi mücadelesini sarı - lacivertliler 92-59'luk skorla farklı kazandı.

Karşılaşmaya Fenerbahçe çok hızlı girdi, Birsel Vardarlı ile mücadelenin ilk basketini bulan sarı - lacivertliler, peş peşe bulduğu sayılarla 3. dakika oynanırken skoru 8-0'a getirdi. Naile İvegin ve Nykesha Sales ile oyunda kalmaya çalışan Beşiktaş, hücumda çok fazla top kaptırınca 7. dakika da 17-8'lik skorla Fenerbahçe üstünlüğü ile geçildi. Hücumdaki etkinliğini 1. periyot sonuna kadar sürdüren Fenerbahçe, Jane Taylor ve Matee Ajavon'ın sayılarıyla ilk çeyreği 30-12'lik skorla farklı kapadı.

İkinci periyodun ilk sayısını Matee Ajavon ile Fenerbahçe buldu ve skoru 32-12'ye taşıdı. Toparlanan Esra Erden, Nykesha Sales ve Sandra Mandir ile skor üreten Beşiktaş 15. dakikada skoru 34-20'ye getirsede bunu sürdüremedi. Tamara Sutton ve Nicole Powell ile kendine gelen Fenerbahçe, ilk devre sonuna doğru farkı iyice açtı ve devreye 46-22 önde girdi.

3. çeyrekte Fenerbahçe üstünlüğü ile geçildi. Kaptığı her topta potaya giden oyuncularıyla oldukça rahat basketler bulan sarı-lacivertliler, 24. dakikada Jane Taylor'ın 3'lüğü ile skoru 58-27'ye taşıdı. Naile ve Sales ile skor üretmeye çalışan Beşiktaş, pota altında Fenerbahçenin uzunlarını geçemeyince 3. çeyrekte 72-37'lik skorla sarı-lacivertlilerin üstünlüğü ile geçildi.

Final periyoduna Fenerbahçe aradaki farkında rahatlığıyla fazla süre alamayan oyuncularına şans vererek başladı. 34. dakikası 80-41 Fenerbahçe üstünlüğü ile geçilen maçı sarı - lacivertliler 92-59 kazandı. Bu sonuçla 11 galibiyetini alarak, yenilgisiz liderliğini sürdüren Fenerbahçe ilk devreyi de lider tamamlamış oldu.