Denizlispor 1-1 Bursaspor

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu'nda Denizlispor Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Her iki takımında son maçlar öncesi kazanarak gruptan çıkmayı hedeflediği maçta rakip Bursaspor Turgay'ın golüyle ilk yarıyı önde kapattı.

İkinci yarıda önce beraberliği daha sonra da galibiyeti yakalamak için rakibine oranla daha üstün bir futbol sergileyen ev sahibi Denizlispor, Bulgar golcüsü Emil Angelov'un kafa vuruşuyla beraberliği sağladı. Maçta her iki takımın da girdikleri pozisyonları değerlendirememesi sonucu maç bu skorla sona ererken, iki takım da gruptan çıkma ümitlerini son maçlarına bıraktılar.

Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu'ya maç sonrası taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Hakan Kutlu'yu omuzlara alan taraftarlar kendisine destek verirken, genç teknik adam Denizlispor'da görevine devam edip etmeyeceğinin Kulüp Başkanı Ali İpek'le yapacakları görüşmenin ardından belli olacağını söyledi.

Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, Bursaspor karşısında daha iyi oynayan takımın kendileri olduğunu belirterek, "Ziraat Türkiye Kupası'nda iyi performans sergiliyoruz. Az pozisyon verip, gol pozisyonuna girmekte zorlanıyorduk. Ama Bursaspor maçında çok fazla gol pozisyonuna girdik. Rakibimize de az sayıda pozisyon verdik. Attıkları golün dışında fazla pozisyonu bulamadılar. Takımın oynadığı futbol ve oyuncularımın kazanma hırsı beni sevindiriyor. Bursaspor maçından galip ayrılmak istiyorduk ancak olmadı. Ama bu maçtan aldığımız bir puan çok önemli. Şimdi önümüzde bir Tarsus İdmanyurdu maçı var. Bu maçtan 2 farklı galibiyetle alırsak gruptan çıkacağız. Bu da avantaj" dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, önemli bir maça çıktıklarını belirterek, "Grupta Sivasspor'un maçı kazanması maçı daha önemli bir duruma getirdi. İki takım da gruptan çıkabilmek için avantaj yakalamak istiyordu. Denizlispor kendi saha ve seyircisi önünde kazanmak istiyordu. Biz de bu maçı kazanıp gruptan çıkmayı garantilemek istiyorduk. Kupanın son maçını formalite olarak oynamayı düşünüyorduk. Öne geçmemize ve pozisyon bulmamıza rağmen bunları değerlendiremedik. Rakibimiz çok istekli ve arzulu oynadı. Rakibimize önemli bir avantaj vermediğimiz için mutlu, kazanamadığımız için üzüntülüyüz. Sivasspor, Bursaspor ve Denizlispor'un çıkma şansları var" diye konuştu.