Trabzon 2. bombayı Tekke ile patlatacak

Trabzon, Gutierrez'in ardından 2. bombayı patlatma ya hazırlanıyor. Bordo-mavililer Fatih Tekke için pazarlıklara başladı

Kolombiyalı golcüden sonra forvete bir isim daha arayan Trabzon’da Ünal Karaman, Tekke’nin transferini bitirmek üzere dün Rusya’ya gitti.

Kolombiyali golcü Teofilo Antonio Gutierrez’in Trabzonspor’la anlaşması bordo-mavililerin hızını kesmedi. Guti’nin transferinin tamamlanmasının ardından Gökhan Ünal’ı 3 milyon Euro artı Burak Yılmaz karşılığında satılmasıyla doğan golcü ihtiyacı için yönetim yeniden Fatih Tekke’ye yöneldi.

Tekke transferini bitirmek üzere son harekatına dün başlayan bordo-mavililerde sportif direktör Ünal Karaman 2 milyon Euro isteyen Zenit ile görüşmek üzere Rusya’ya gitti. Rus kulübüyle F.Bahçe’den gelecek para nedeniyle rahat pazarlık şansı yakalayan Trabzonspor ile Tekke arasındaki kesin sonuç 2 gün içerisinde netleşecek.

GUTIERREZ DÜNYA 4.’SÜ

ULUSLARARASI Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) 2009 yılının en golcü oyuncular sıralamasında 4. sırada yer alan Guti’nin kariyeri de başarılarla dolu... IFFHS’nin yaptığı değerlendirmede, 34 maçta 39 gol ile Red Bull Salzburg’da forma giyen Marc Janko en golcü oyuncu olurken Atletico Madrid’den Forlan 33 maçta 32 golle 2., 36 maçta 30 gol atan eski Barcelona’lı Samuel Eto’o’nun 3.’lüğü elde ettiği listede bordo-mavililerin yeni transferi Gutierrez ise 43 maçta 30 golle 4. sırada yer aldı. 24 yaşındaki Guti 2010 Dünya Kupası elemelerinde ilk kez Kolombiya Milli Takımı’yla mücadele etmiş ve 3 maçta 2 gol atmıştı.

BAŞKAN Sadri Şener, genel sayman Mahmut Aksu, idari genel sekreter Metin Kazancıoğlu ile birlikte dün geç saatlerde İstanbul’a gelen Gutierrez, bugün sağlık kontrolünden geçerek takımın Antalya’daki kampına katılacak.

FLAMENGO AŞKI KOLUNDA

ZİRAAT Türkiye Kupası’ndaki A.Gücü maçında 1 gol atan ve 1 golün de asistini yaparak kendine gelen Alanzinho vücundaki dövmelerin sırrını da Trabzonspor Dergisi’ne anlattı. Bordo-mavili futbolcu, sağ kolunda tanrının kuzusu anlamına gelen ’agnus dei’, sağ bileğinde ‘haç’, sırtında tanrı anlamındaki ’god’, sol bileğinde Flamengo’nun amblemini simgeleyen dövmeleri taşıyor.

TRABZON PROTESTOSU

Trabzonlular, kentlerinin TFF tarafından Euro 2016’ya ev sahipliği yapması muhtemel şehirler arasında gösterilmemesini bugün protesto edecek. Trabzon Eğitim Kültür Sanat Derneği tarafından organize edilen ve Trabzon Üniversiteliler Derneği, Bordomavi.net ve Trabzon Fikir Kulübü gibi 20’ye yakın derneğin desteklediği protesto yürüyüşü İstinye’de gerçekleştirilecek.