'Bana kalsa Önder ve Kazım'ı affederim'

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Emre Belözoğlu, Önder ve Kazım'ın kadro dışı bırakılmasıyla ilgili olarak, 'Herkes hata yapabilir. Bana kalsa, onları affetmek isterim' dedi.

Turkcell Süper Ligi ikinci yarısı ve Ziraat Türkiye Kupası maçları için Antalya'da bulunan Fenerbahçe'de antrenman sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Emre Belözoğlu, takımın son durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sakatlığının tamamen geçtiğini belirten Belözoğlu, "Sezonun ikinci yarısındaki maçları kaldıramaz" yönündeki çıkan haberlerle ilgili olarak, "Herkes istediğini yazabilir. Kimsenin böyle bir şey söylemeye hakkı yok. Sonuçta ben iyi hazırlanırsam kimse bir şey diyemez. Sakatlık anlamında talihsiz bir Beşiktaş maçı oldu. Ama sezonda şu kadar maçı kaldırır, bu kadar maç yapar diyenleri anlamıyorum. Diyaloglar yersiz ve gereksiz. Tamamen gündem oluşturmak için yapılıyor" dedi.

Bir basın mensubunun Önder Turacı ve Kazım'ın kadro dışı bırakılmalarıyla ilgili sorusuna ise Sarı-lacivertli futbolcu, "Tabi büyükler daha iyi bilir. Önder ve Kazım bu takım için çok gerekli oyuncular. Kazım, Fenerbahçe'de en iyi sezonunu yaşadı. İkisi de düzgün iyi insanlar. Zamanında ben de hatalar yaptım.  Bana kalsa, söz mercii olsam ben affetmek isterim onları" cevabını verdi.
Ligde, kupada ve Avrupa'da yollarına devam ederken takıma takviyenin gerektiğini söyleyen Emre, "Kesinlikle takıma takviye gerekiyor. Mutlaka alternatifli bir kadro olması lazım. Yönetimimiz de bu konuda çalışmalar yapıyordur" ifadelerini kullandı.

Sezon sonu şampiyon olacaklarını belirten tecrübeli futbolcu, sözlerini söyle sürdürdü: "İyi futbol oynayamıyoruz düşüncesinde değilim ama istediğimiz tempoya ulaşamadık. Türkiye'de hiçbir takımın sistemi yok. Mücadeleye dayalı futbol var. Bu yüzden rakiplerimize karşı istediğimiz tempoda oynayamadık. İlk yarıyı 7-8 puan önde tamamlayabilirdik. Ancak ikinci yarıda farkın bir önemi yok. 1 puan önde olsak bile şampiyonluğa ulaşacağız. İstediğimiz performansa ulaştığımız takdirde şampiyon olacağımıza inanıyorum" dedi.