Utah Jazz, Cleveland Cavaliers'ı devirdi

Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, sahasında LeBron James'in takımı Cleveland Cavaliers'ı 97-96 yendi.

Jazz maçın son çeyreğinde 15-0'lık bir seri yakalayarak 7 sayı geriden geldi ve Celeveland'ı devirmeyi başardı. Cleveland'la oynadığı son 4 maçı kaybeden Utah Jazz bu kez çaylak oyuncusu Sundiata Gaines'in son salise 3'lüğüyle maçı kazandı ve galibiyet serisini 3 maça çıkardı.

Utah Jazz, yıldız oyun kurucusu Deron Williams ve maça ilk 5 başlayan isimlerden Rus yıldız Andrei Kirilenko'nun maçta sakatlanmaları nedeniyle oldukça sıkıntılı anlar yaşadı ve maçın sonlarını Williams ve Kirilenko'nun yanı sıra faul problemi nedeniyle oyun dışı kalan Carlos Boozer'dan yoksun olarak oynamak zorunda kaldı.

Jazz ile ikinci 10 günlük kontratını imzalayan ve garanti kontratı olmayan Gaines, 9 sayı, 1 ribaunt, 1 asist, 1 top çalma ve 1 top kaybıyla tamamlarken, NBA kariyerindeki ilk üçlüğünü de böylece atmış oldu. Çaylak oyuncu ayrıca kaydettiği tüm sayıları maçın son çeyreğinde atmış oldu. Utah'ın en skorer oyuncusu ise 19 sayı, 13 ribaunt, 6 asistlik başarımı ile Carlos Boozer olurken, milli yıldız Mehmet Okur ise maçı 13 sayı, 8 ribaunt, 1 top kaybıyla tamamladı. Maçta 29:46 dakika süre alan Mehmet Okur 2/4 üçlük attı. Yedek oyun kurucu Ronnie Price 13 sayı ile skora önemli katkı sağladı ve çift haneli sayılara ulaşan son Jazz oyuncusu oldu.

Doğu Konferansı'nın en iyi takımı olan Cleveland Cavaliers'ta ise 36 sayı, 9 ribaunt, 6 asist, 5 top çalmayla oynayan LeBron James yine göz kamaştırırken kaydettiği sayıların 28'ini ikinci yarıda attı. Anthony Parker ve Delonte West 11'er sayıyla oynarlarken eski bir Jazz oyuncusu olan Mo Williams ise 10 sayıyla maçı tamamladı.

Chicago: 96 - Boston: 83

NBA'de oynanan gecenin diğer maçında ise Boston Celtics TD Garden Arena'da ağırladığı Chicago Bulls'a 96-83 mağlup oldu.
Chicago Bulls üst üste 3. maçından da galibiyetle ayrılırken, Luol Deng, Boston karşısında attığı 25 sayıyla hem takımının hem de maçın en etkili ismi oldu. Chicago'da maça ilk 5 başlayan isimlerin tamamı karşılaşmayı çift haneli sayılarda noktalarken, Derrick Rose 17 sayı, Joakhim Noah 15 sayı, 11 ribaunt, 4 blok ve T. Gibson ise 14 sayıyla maçı tamamladılar.
5 günde 4 maça çıkan oldukça yorgun düşen Boston Celtics'te ise Paul Pierce 20, Rajon Rondo ise 15 sayıyla maçı tamamladılar.