Bursaspor yoluna kayıpsız devam ediyor

Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. hafta maçında sahasında konuk ettiği Tarsus İdmanyurdu'nu 2-1 mağlup etti. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, iki maçta da oynanan futboldan ders çıkarmaları gerektiğini söyledi.

Maç sonrası yapılan basın toplantısında konuşan Sağlam, "Oynanan iki maçtan kayıpsız ayrılmamız önemli. İki maçın da sıkıntılı geçmesi, sıkıntılı 90 dakikalar izletip kazanmamız bizi mutlu etmedi. Kar hanemize yazılan 6 puan var. Bursaspor'un kendine ait bazı gerçekleri var. Eğer bu gerçeklerle yüzleşip sahaya yansıtamazsak sıkıntı yaşıyoruz. Bu iki maçtan da almamız gereken mühim dersler var. Sıkıntılarımızı tespit edip, çok çalışarak, Denizlispor maçını kazanıp, gruptan çıkmayı garantilemek istiyoruz" dedi.

Kulübün ekonomik durumunun düzelmesi durumda transfer yapmayı istediklerinin kaydeden Sağlam, "Şu an transfer yapmayı düşünmüyoruz ama önümüzdeki günlerde kulübün ekonomik durumu olumluya döner içerdeki sıkıntılar giderilirse tabi ki transfer yapmak isteriz" diye konuştu.
Sercan Yıldırım ile ilgili ise Sağlam, "Sercan'ın satışıyla ilgili Bursapor'un geleceğiyle ilgili kararlar aldık. Yönetimle birlikte bugün itibariyle herhangi bir futbolcumuzun satılması değil, satılmaması kararını aldık" diye kaydetti.

Tarsus İdmanyurdu Teknik Direktörü Nevzat Dinçbudak ise futbolcularının sahada çok iyi mücadele ettiğini belirterek, "Oyun olarak eksikliklerimiz var. Önemli olan ligdeki durumumuz. Üst ligdeki oyuncular, kalitelerini sahaya yansıtıp maçı alabiliyorlar. Şu ana kadar grupta oynadığımız 3 maçı da kaybettik ama ortaya koyduğumuz futbolla kupaya renk kattık. Umarım evimizde oynayacağımız Denizlispor maçını yeneriz" açıklamasında bulundu.

Tarsus İdmanyurdu futbolcusu İsmail Özgür Göktaş ise maçı her iki takımın da kazanabileceğini ama maçtan puan almayı başaramadıklarını ifade ederek, güzel bir maç olduğunu söyledi. Bursaspor'dan kiralık olarak Tarsus İdmanyurdu'na gönderildiğinin hatırlatılması üzerine İsmail Özgür, "Hocalarımız kiralık giderek tecrübe kazanmamı istiyorlar. Tabi ki Bursaspor'a dönerek tekrar forma giymek isterim" cevabını verdi.