Michael'a güçlü olduğumuzu göstereceğiz

Ferrari'nin takım şefi Stefano Domenicali, Alonso'nun Schumacher'i rahatlıkla geçeceğini söyledi.

Beş şampiyonluk kazandığı Ferrari'deki danışmanlık görevini bırakarak Mercedes GP'nin yarış pilotu olan Michael Schumacher'in en zorlu rakiplerinden biri, iki kez dünya şampiyonu ve Ferrari'nin yeni pilotu Fernando Alonso olacak.

Alonso, Renault'da olduğu dönemde 2005 ve 2006 yıllarında Schumacher'i geride bırakarak şampiyonluğa ulaşmıştı.

Ferrari'nin takım şefi Stefano Domenicali, İspanyol pilotun aynı başarıyı 2010 sezonunda Ferrari ile tekrarlayabileceği inancında:

"Unutmayalım ki Fernando aktif pilotlar içinde Michael'i geçerek dünya şampiyonu olan tek pilot. Fernando onu yenmek için gereken her şeye sahip."

Domenicali, Michael Schumacher'in Ferrari için yaptıklarını ve takımın tarihindeki yerini asla unutmayacaklarını belirterek, "şimdi yeni bir sayfa açıyoruz. Michael'a güçlü bir takım olduğumuzu göstermemiz gerek. Kazanmak istiyoruz" dedi.

Geçtiğimiz sezon Felipe Massa'nın kazasından sonra Michael Schumacher'i istediklerini, çünkü Alman pilotun sıradışı ve çok güçlü özelliklere sahip olduğunu belirten Domenicali, "ama Fernando ve Felipe'nin çok güçlü bir Michael'ı bile yenebileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Stefano Domenicali, 14 Mart'ta Bahreyn'de başlayacak yeni sezonda en önemli konulardan birinin yakıt tüketimi olduğunu sözlerine ekledi.