Lakers Spurs'tan fark yedi

NBA'de gecenin en dikkat çekici sonucuna San Antonio Spurs imza attı. Spurs, ligin son şampiyonu Kobe Bryant'lı Los Angeles Lakers'ı 20 sayı farkla 105-85 yenmeyi başardı.

  Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi ' nde ( NBA ) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 5 karşılaşmayla devam edildi .

LA Lakers : 85 - San Antonio : 105

AT& ; T Center ' da oynanan ve 18 bin 581 biletli seyircinin izlediği karşılaşmada Los Angeles Lakers ' ı ağırlayan San Antonio Spurs rakibini 105-85 yenerek bu sezonki en farklı galibiyetini aldı . San Antonio ' da Tim Duncan 25 sayı , 13 ribauntluk başarımıyla ' double-double ' yaptı ve takımının galibiyetinde başrol oynadı . Tony Parker 22 sayı ü ; retirken , oyuna kenardan dahil olan Grant Hill 13 , ilk 5 başlayan isimlerden Richard Jefferson ise 12 sayıyla skora katkı sağladılar .
Bu sezonki 9 . yenilgisini San Antonio deplasmanında alan Los Angeles Lakers ' ta ise yıldız basketbolcu Kobe Bryant , 3 ç ; eyrekte sakatlanarak oyunu terk etti . Kobe Bryant oyuna kaldığı 32 : 18 dakikalı sü ; re iç ; erisinde 16 sayı ü ; retti . Lakers ' ın en skorer ismi 23 sayıyla maç ; ı tamamlayan Andrew Bynum olurken , Ron Artest 13 , Lamar Odom ise 10 sayıyla maç ; ı tamamladılar . Son 4 maç ; ından 3 ' ü ; nü ; kaybeden Lakers ' ın İspanyol yıldızı Pau Gasol ise sakatlığı nedeniyle ü ; st ü ; ste 5 . maç ; ını da kaç ; ırdı .

Houston : 94 - Charlotte : 102

NBA ' de gecenin belki de en dikkat ç ; ekici başarımlarından birisine Stephon Jackson imzasını attı . Jackson ' ın 43 sayıyla kariyer rekoru kırdığı maç ; ta Charlotte Bobcats , Houston Rockets ' ı 102-94 yendi .
Time Warner Cable Arena ' da Houston Rockets ' ı ağırlayan Charlotte Bobcats , 2010 yılı girdiğinden beri oynadığı 6 . maç ; ında 5 . maç ; ını kazanırken ç ; ıkışını da sü ; rdü ; rdü ; ve bu sezonki 17 . galibiyetine ulaştı . Doğu Konferansı play-off yarışında 7 . sıraya tırmanan Charlotte ayrıca kulü ; p tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza attı .
Charlotte ' ta 43 sayı atarak kariyer rekoru kıran Stephon Jackson maç ; ın son ç ; eyreğine de 16 sayı sığdırdı . Jackson karşılaşma sonrası yaptığı aç ; ıklamada , ' Her şutu gireceğini hissederek attım . Sadece Tanrı ' ya şü ; kretmek istiyorum ç ; ü ; nkü ; bizim iç ; in ç ; ok gü ; zel bir galibiyetti ' dedi . Jackson bir ö ; nceki kariyer rekorunu 12 Mart 2004 ' te Atlanta Hawks potasına 42 sayı atarak kırmıştı .
Charlotte ' ta Boris Diaw attığı 19 sayıyla galibiyete katkı sağlarken , Ronald Murray ise kenardan gelmesine karşın 14 sayı ü ; retti .
Geceyi mağlubiyetle kapatan ve bu sezonki 17 . yenilgisini alan Houston Rockets ' ta ise Trevor Ariza attığı 19 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Luis Scola ise 18 sayı , 14 ribauntla ' double-double ' yaptı .

Orlando : 109 - Sacramento : 88

NBA ' de gecenin en dikkat ç ; ekici sonuç ; larından birisine ise Orlando Magic imzasını attı . Magic , ARCO Arena ' da konuk olduğu ve 14 binden fazla basketbolseverin izlediği karşılaşmada Sacramento Kings ' i 109-88 mağlup etti . Ö ; zellikle son ç ; eyrekte rakibine bü ; yü ; k bir ü ; stü ; nlü ; k kuran Orlando 30-13 ' lü ; k 4 . periyot skoruyla Kings ' i farklı yendi .
Orlando Magic ' in Sü ; permen lakaplı yıldız oyuncusu Dwight Howard 30 sayı topladığı 16 ribaunt ile ' double-double ' yaparak takımının galibiyetinde başrol oynarken , oyuna kenardan dahil olan Mickael Pietrus ise 18 sayı , 10 ribauntluk başarımıyla galibiyete ö ; nemli katkı sağladı . Orlando Magic , bu sezonki 26 . galibiyetini elde etti .
Geceyi mağlubiyetle kapatan Sacramento Kings ' te ise takımın en skorer ismi ü ; rettiği 18 sayıyla Tyreke Evans olurken Beno Udrih ise 15 sayıyla maç ; ı tamamladı .

Detroit : 99 - Washington : 90

Verizon Center ' da Washington Wizards ' ın konuğu olan Detroit Pistons rakibini 99-90 yenerek 13 maç ; sonra galibiyetle tanıştı . NBA ' deki son galibiyetini yaklşaık 1 ay ö ; nce Golden State Warriors karşısında alan Detroit , Washington galibiyetiyle kendine geldi .
Detroit ' te Charlie Villanueva attığı 23 sayıyla takımının en skorer ismi olurken , Richard Hamilton ve Rodney Stuckey 19 ' ar sayıyla maç ; ı tamamladılar .
Geceyi sahasında aldığı yenilgiyle kapatan Washington Wizards ' ta ise 31 sayı , 10 ribauntla oynayan Antawn Jamison takımının en etkili ismi olurken , Randy Foye ise 20 sayı , 10 asistle ' double-double ' yaptı .