Cimbomun rakipleri belli oldu

Galatasaray Basketbol takımının Cafe Crown'nda son 16'da eşleştiği takımlar belli oldu.

  Sarı-kırmızılılar , ( B ) ve ( D ) gruplarını sadece birer mağlubiyetle lider olarak tamamlayan İspanya ' dan Power Electronics Valencia ve Rusya ' dan Unics Kazan ' ın yanı sıra ( C ) Grubu ' nun ikincisi İsrail ' den Hapoel Jerusalem ekipleriyle ( J ) Grubu ' nda mü ; cadele edecek .

Galatasaray ' ın son 16 ' daki maç ; ları 26 Ocak ' ta başlayacak .

RAKİPLER

ULEB Eurocup ( B ) Grubu ' nda oynadığı altı maç ; tan beş galibiyet ç ; ıkarmayı başaran Power Electronics Valencia , Galatasaray Cafe Crown ' ın gruptaki en ciddi rakiplerinden biri .

1998 İspanya Kral Kupası ' nda Festina Joventut ' u yenerek ilk bü ; yü ; k kupasını kazanan Valencia , Saporta Kupası ' nı 1999 ( Benetton ) ve 2002 ( Siena ) yıllarında finalde kaybetti . İspanyol temsilcisinin hasreti , 2002-03 sezonunda elde edilen ULEB Kupası ile sona erdi . Finalde Slovenya temsilcisi Krka Novo Mesto ile eşleşen Valencia , her iki maç ; ı kazanarak bu kupaya uzandı .

17 haftası geride kalan 2009-10 İspanya Basketbol Ligi ' nde 4 . sırada ( 12 G-5 M ) bulunan PE Valencia ' nın ULEB Eurocup ' taki en skorer oyuncusu , maç ; başına 12 , 8 sayı ile oynayan Nando de Colo . Ribaunt kategorisindeki lider ise maç ; başına 5 , 7 ' lik ortalamasıyla Victor Claver . 2009 yılında Polonya ' da Avrupa Şampiyonu olan İspanya Milli Takımı ' nın da kadrosunda yer alan Claver , 2009 NBA Draftı ' nda Portland tarafından 22 . sırada seç ; ildi . Valencia ' nın bir diğer ö ; nemli ismi , NBA kariyeri de bulunan Sırp pivot Kosta Perovic .

HAPOEL JERUSALEM

Aris , KK Zadar ve BC Siauliai takımlarının yer aldığı C Grubu ' nu 3 galibiyet-3 mağlubiyet ile lider Aris ' in ardından ikinci sırada bitiren Hapoel Jerusalem , tarihinde altıncı defa Avrupa kupalarında mü ; cadele ediyor .

Ü ; lkesinde Maccabi Tel Aviv ve Hapoel Tel Aviv ' in arkasından gelen Hapoel Jerusalem , 2003-04 sezonunda ULEB Cup Finali ' nde Real Madrid ' i mağlup ederek kendi ö ; zelinde tü ; m zamanların en başarılı derecesini elde etmişti .

2005 yılında İsrail asıllı Rus milyarder Arcadi Gaydamak tarafından satın alınan H . Jerusalem , dö ; rt ABD ' li oyuncu Tamar Slay , Roger Mason Jr , Horace Jenkins , Mario Austin ve İsrailli yıldız Meir Tapiro ' lu kadrosuyla İsrail Ligi ' nde ü ; st ü ; ste iki sezon final oynamasına karşın , Maccabi Tel-Aviv ' e ü ; stü ; nlü ; k kurumamıştı .

Dokuz haftası geride kalan 2009-10 Liga HaAl ' da 7 galibiyet-2 mağlubiyetle ikinci sırada yer alan Hapoel Jerusalem ' in ULEB Eurocup ' taki en skorer oyuncusu , Pooh Jeter ( 17 ortalama ) . Rakibin kadrosundaki altı ABD ' liden bir diğeri Dijon Thompson ise ribaunt kategorisinde lider ( 6 , 5 ortalama ) .

UNİCS KAZAN

DKV Joventut , Beşiktaş Cola Turka ve Telekom Bonn ' un yer aldığı ( D ) Grubu ' nu 5 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile tamamlayan Rusya temsilcisi UNICS Kazan , ULEB Eurocup ' ın en bü ; yü ; k favorilerinden biri .

Sekiz haftası geride kalan 2009-10 Rusya Basketbol Ligi ' nde 5 galibiyet ve 3 mağlubiyetle lider CSKA Moskova ( 8-0 ) ile Khimky ( 6-2 ) takımlarının arkasında ü ; ç ; ü ; ncü ; basamakta yer alan UNICS Kazan ' ın en bü ; yü ; k yıldızı Marko Popovic . Kariyeri şampiyonluklarla dolu olan Hırvat oyun kurucu , ULEB Eurocup ' ta maç ; başına bulduğu 20 , 0 sayı ve 4 , 7 asist ile her iki kategoride de takımının liderliğini yapıyor .

Hırvat pivot Kresimir Loncar , 15 sayı ve 6 , 5 ribauntluk ortalamasıyla rakipler iç ; in ciddi bir tehlike oluşturuyor . İki sene ara verdiği basketbola 2009 yılında Unics Kazan ile geri dö ; nen 36 yaşındaki Litvanyalı efsane Saulius Stombergas ise artık daha ç ; ok kenardan gelerek oyuna katılıyor .
2003 ve 2009 yıllarında Rusya Kupası ' nı kazanan Unics Kazan ' ın mü ; zesinde bir de FIBA Avrupa Ligi Kupası ( 2004 , şimdiki adıyla EuroChallenge ) bulunuyor .