Lugano Türkiye'yi anlattı

Fenerbahçe'nin hırçın futbolcusu Diego Lugano, Ülkesinde yayımlanan gazeteye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  Rö ; portajında Tü ; rkiye ' yi ve İstanbul ' u anlatan ü ; nlü ; futbolcu , tartışma yaratacak ifadeler kullandı . &ldquo ; Tü ; rkler aşırı milliyetç ; i&rdquo ; diyen Lugano , İstanbul ' da daha ç ; ok Afganlar ' ın giydiği burkalı kadınlar olduğunu da ifade etti .

LUGANO ' NUN GÖ ; ZÜ ; YLE TÜ ; RKİYE VE İSTANBUL :


&ldquo ; Tü ; rkiye ultranasyonalist bir ü ; lke . Tü ; rkler ' in 1500 yılı savaşlarla geç ; miş . Fethetmişler ya da işgale uğramışlar . Fenerbahç ; e ' deki ilk sezonumda bir ulusal bayramda şö ; yle bir olay yaşadım ; Sahaya pankartla ç ; ıktık . Tü ; rkiye ' nin ilk devlet başkanı Atatü ; rk ' e adanmış bir pankarttı bu . Ü ; zerinde ne yazdığını bilmiyordum . Ama insanların bu pankarta gö ; sterdikleri saygı beni ç ; ok şaşırttı . Yere dü ; şmesine bile izin vermediler ve polis tarafından korundu . Tü ; rkiye ' de milliyetç ; iler iç ; in ü ; lkeleri her şeyden ö ; nce geliyor . '

İstanbul sokaklarında tü ; m sosyal sınıflardan , ırklardan ve dinlerden insanların yaşadığını sö ; yleyen Uruguaylı futbolcu ; ' Ayrıca mini etekli ya da gö ; ğü ; s dekolteli kadınlar da gö ; rü ; yorsunuz , burka ile kendilerini tamamen ö ; rtenler de . İstanbul , Tü ; rk , Arap , Hıristiyan ve Yahudilerin yaşadığı bir şehir ' dedi .