Galatasaray'ın yeni Arda'sı

Galatasaray, Hollanda'nın Go Ahead Eagles takımında attığı gollerle vitrine çıkan Halil Çolak'ın transferini gerçekleştirdi.

  Sarı-kırmızılılar , Derks ' in eski ö ; ğrencisi olan 21 yaşındaki genç ; yetenek iç ; in 600 bin euro ö ; deyecek

Cim-Bom sü ; rpriz bir transfere imza attı , Hollanda ' da top koşturan Tü ; rk golcü ; Halil Ç ; olak ' ı renklerine bağladı .

Ara transfer dö ; nemine bü ; yü ; k umutlarla giren ve Teknik Direktö ; r Frank Rijkaard ' ın raporu doğrultusunda dö ; rt koldan ç ; alışmalarını sü ; rdü ; ren sarı-kırmızılı yö ; netim ilk olarak 2 . lig temsilcisi Go Ahead Eagles ' da harikalar yaratan 21 yaşındaki Halil ' in işini bitirdi . Galatasaray , 1988 doğumlu sol iç ; ve santrfor mevkiinde oynama ö ; zelliği olan genç ; yetenek iç ; in Go Ahead Eagles ' a 600 bin euro ( yaklaşık 1 milyon 260 bin TL ) bonservis bedeli ö ; deyecek . Sarı-kırmızılı kulü ; bü ; n altyapı koordinatö ; rü ; olan Hollandalı Jan Derks ' in , 21 yaşındaki Halil ' in transferinde başrolü ; oynadığı ortaya ç ; ıktı . Geç ; mişte Go Ahead Eagles ' i ç ; alıştıran Derks ' in , eski ö ; ğrencisi olan golcü ; oyuncunun transfer edilmesi iç ; in yö ; netime başvurduğu ö ; ğrenildi .
Hollanda ekibinin şimdiki teknik direktö ; rü ; olan Hollandalı eski yıldız oyuncu Marc Overmars ' ın da , Ajax kulü ; bü ; ve milli takımdan yakın arkadaşı Frank Rijkaard ' a , Halil Ç ; olak ' la ilgili olumlu referans verdiği kaydedildi . Rijkaard ' la bir gö ; rü ; şme yapan Overmars ' ın , &ldquo ; Bu oyuncuyu sakın kaç ; ırmayın . Ç ; ok bü ; yü ; k yıldız olacak&rdquo ; ifadelerini kullandığı vurgulandı .

Hollanda ' da 2 . ligin en değerli oyuncusu seç ; ilen ve sezonun ilk yarısında Go Ahead Eagles formasıyla 23 resmi maç ; ta 13 gol , 7 asistlik performans ortaya koyan Halil Ç ; olak ' ın kısa sü ; re iç ; inde İstanbul ' a gelerek uzun sü ; reli bir sö ; zleşme imza atacağı ifade edildi .


Halil Ç ; olak kimdir?
Yaşı : 20 ( 29 . 06 . 1988 ) - Boy : 1 . 76
Kulü ; bü ; : Go Ahead Eagles

Sezon Kulü ; p Maç ; Gol
2007-08 SC Cambuur 11 1
2008-09 G . A . Eagles 23 6
2009- G . A . Eagles 23 13