Edu'dan çarpıcı açıklamalar

Fenerbahçe'nin sezon başında takımdan gönderdiği Brezilyalı savunma oyuncusu Edu Dracena, Fenerbahçelileri kızdıracak açıklamalar yaptı.

  Fenerbahç ; e ' nin sezon başında sakatlığı nedeniyle ilişkisini kestiği Brezilyalı savunma oyuncusu Edu Dracena Milliyet Gazetesi ' nden Mehmet Ç ; iftç ; i ' ye ç ; arpıcı iddialarda bulundu .
Sarı-lacivertli forma altında ü ; ç ; sezon boyunca mü ; cadele eden sambacı ile ailesinin yaşadığı Araç ; atuba kentinde buluştuk . Bizi annesinin evinde ağırladı ve kapıda gö ; rü ; r gö ; rmez Tü ; rkç ; e &ldquo ; Hoşgeldin&rdquo ; dedi . . .

Tü ; rkiye ' yi Tü ; rk insanını unutamadığı tü ; m davranışlarından belliydi . Ailesi &ldquo ; İstanbul&rdquo ; diyor , başka bir şey demiyordu . . . Edu ise ç ; ok dertliydi . İç ; ini dö ; kmek iç ; in adeta sabırsızlanıyordu . . . Kendisine yapılanları bir tü ; rlü ; kabullenemiyordu . . . Sö ; ze &ldquo ; acaba nereden başlasam&rdquo ; diye girdi . . . Kafasını sağa , sola ç ; evirdi ve Başkan Aziz Yıldırım ' da karar kıldı . . .

&ldquo ; Tü ; rkiye ' deki ilk yılımdı . . . Rizespor karşısında ilk devreyi 2-0 geride kapamıştık . Soyunma odasına birden Başkan Aziz Yıldırım girdi . Bağıra ç ; ağıra bir şeyler diyordu . Ben ve diğer yabancı oyuncular şaşkınlıkla birbirimize baktık . Neler olduğunu anlayamadık . Ben ve Lugano , Alex ' e dö ; nerek &ldquo ; başkanın burada ne işi var?&rdquo ; diye sorduk . Ç ; ü ; nkü ; bugü ; ne kadar bö ; yle bir durumla hiç ; karşılaşmamıştık . Bu sahne kö ; tü ; oynadığımız maç ; larda birkaç ; kere tekrarlanınca en sonunda Teknik Direktö ; r Zico ' nun kardeşi dayanamadı . Ve tepki gö ; sterdi . Bu da hem kendisinin , hem de Zico ' nun gö ; nderilmesinin sebebiydi . Yaşananlardan sonra tek bir şey dü ; şü ; ndü ; m ; Fenerbahç ; e ' de sadece Aziz Yıldırım ' ın sö ; zü ; geç ; iyor . . .

' Sakatlığım sonum oldu '
Fenerbahç ; e ' de sonumu hazırlayan sakatlığım oldu . Olayın iç ; yü ; zü ; nü ; bir de benden dinleyin . Ben Fenerbahç ; e forması giyerken bu sakatlık meydana geldi . Brezilya ' da tedavi gö ; rü ; yordum . Birden beni ç ; ağırdılar . ' Doktor Ö ; mer ( Taşer ) bey sakatlığının durumunu , tedavinin nasıl geç ; tiğini gö ; rmek istiyor ' dediler . Hemen İstanbul ' a uç ; tum . Ben geldim , Ö ; mer bey Amerika ' ya gitti . Gü ; nlerce ortada kaldım . Tek bir muhatap bulamadım . Sonunda Başkan Aziz Yıldırım ile gö ; rü ; şmek istediğimi sö ; yledim . Bana ' Gö ; rü ; şemezsin . Bir sorunun varsa artık Aykut Kocaman ' a ' gideceksin dediler . Ben de ' Bu kulü ; pte karar alan tek kişi Aziz Yıldırım ' dır ' diyerek Kocaman ile gö ; rü ; şmeyi reddettim . Kocaman daha sonra yanına gelerek ' Sorunun varsa benimle konuşacaksın ' diyerek sö ; ylendi . . . Bunun ü ; zerine yü ; zü ; ne ' Senin sö ; zü ; n burada geç ; miyor . Burada sö ; zü ; geç ; en tek kişi başkan ' dedim . . .

Başkanın karşısına geç ; tim
Ve sonunda Aziz Yıldırım ' ın karşısına geç ; tim . . . Başkanın yanında Murat ( Ö ; zaydınlı ) bey de vardı . Bana ilk ö ; nce sağlığımı sordu . İyiye gittiğini , ameliyatın ü ; zerinden dö ; rt ay geç ; tiğini belirttim . Bir ya da en geç ; 1 . 5 ay iç ; inde sahada olacağımı bildirdim . Başkana ' Ü ; ç ; yıldır buradayım . Fenerbahç ; e ' yi ç ; ok seviyorum . Ayrılmak istemiyorum ' dedim . Kendisi de başını sallayarak ' okey , okey ' karşılığını verdi . Bu gö ; rü ; şmeden sonra ç ; ok sevinç ; liydim . Sorunları ç ; ö ; zdü ; ğü ; mü ; dü ; şü ; nmü ; ştü ; m . Ertesi gü ; n Samandıra ' ya giderek antrenmana ç ; ıkmak istedim . Ama almadılar . Aykut Kocaman yanıma gelerek , ' Antrenmana ç ; ıkamazsın , sö ; zleşmen feshedildi ' dedi . ' Nasıl olur ' karşılığını verdiğimde ' 15 dakika bekle , resmi belgeler eline ulaşır ' diye ekledi . Benden Brezilya ' ya geri dö ; nmemi ve bir daha gelmememi istediler . ' Bu takımın sö ; zleşmeli oyuncusuyum . Bana bunu nasıl yaparsınız . Ben bu formayı giyerken sakatlandım . Haksızlık bu ' desem de , Futbol Federasyonu ' na sö ; zleşmemin tek taraflı feshedildiği bildirilmişti bile . . .
Ardından Brezilya ' ya dö ; ndü ; m . Hemen avukatlarımla konuşup olayı FIFA ' ya gö ; tü ; rdü ; k . Fenerbahç ; e bana 1 milyon 300 bin euro borç ; lu . Ayrıca ameliyat paramı da ö ; demediler . Bu operasyonu sö ; zleşmem feshedilmeden ö ; nce olmuştum . O zaman masrafları karşılayacaklarını sö ; ylemişlerdi . Ama bu konuyu da kapattılar .

' Ben kazanacağım '
Fenerbahç ; e ile mahkemeliyiz . Sonunda ben kazanacağım . Ancak avukatlarımdan Fenerbahç ; e ' ye transfer yasağı gelmesi iç ; in de FIFA nezninde dava aç ; malarını istedim . Kulü ; bü ; n FIFA ' da ç ; ok sayıda dosyası birikti . Bu kararı aldırmaya ç ; alışıyoruz . Gelirse kimse şaşırmasın . Bu Fenerbahç ; e imajına bü ; yü ; k darbe vurabilir . &rdquo ;

Vefasızlık Aurelio ile başladı
Fenerbahç ; e ' deki ç ; ö ; kü ; ş ve vefasızlık Marco Aurelio ile başladı . Oyuncuların gö ; nderiliş şekilleri hiç ; doğru değildi . Aynı şekilde Appiah ' ı da kö ; tü ; gö ; nderdiler . Maldonado ' ya yapılanlar bir başka durum . Fenerbahç ; e ' nin son birkaç ; yılına bakın . Appiah , ben , Maldonado , Josico , Marco Aurelio , Luis Aragones , şimdi de Roberto Carlos . Hepsi FIFA ' lık oldular . Yani hepimiz haksısız , bir tek onlar haklı . Fenerbahç ; e Kulü ; bü ; birisi ile olmak istemeyince duygusuzca kapıyı gö ; steriyor .

Brezilya ' daki imajı bü ; yü ; k zarar gö ; rdü ;
Bize yapılanlar Fenerbahç ; e ' nin imajına Brezilya ' da bü ; yü ; k zarar verdi . Birkaç ; yıl ö ; ncesine kadar Brezilya ' da kimse Fenerbahç ; e ' yi tanımıyordu . Alex , Luciano , Aurelio ' dan ö ; nce Fenerbahç ; e ' yi burada bilmezlerdi . Ö ; zellikle Zico ve Lugano ' dan sonra Fenerbahç ; e ç ; ok tanınan bir kulü ; p oldu . Herkesin Tü ; rkiye denince aklına Galatasaray geliyordu . Biz bunu değiştirdik . Brezilya ' da şimdi en bilinen kulü ; p Fenerbahç ; e . Ancak son yaşananlar ciddi sıkıntılar doğurdu . Artık Fenerbahç ; e , Brezilyalı oyunculara haksızlıklar yapan bir kulü ; p olarak konuşuluyor .

Galatasaray ya da Beşiktaş istesin , gelirim

Sakatlığım tamamen geç ; ti . Santos forması ile son 3 karşılaşmada yer aldım . Ancak Tü ; rkiye ' yi unutamıyorum . Bundan sonra Fenerbahç ; e ' ye geri dö ; nmem imkansız ancak Beşiktaş veya Galatasaray beni istesin hemen gelirim . 28 yaşımdayım . Tü ; rkiye ' yi ve Tü ; rk futbolunu yakından tanıyorum . Hiç ; yabancılık ç ; ekmem . Gideceğim her takıma yararlı olacağımı dü ; şü ; nü ; yorum . Benim sorunum Fenerbahç ; e yö ; netimi ile oldu . Taraftarı hâ ; lâ ; ç ; ok seviyorum . Ama geri dö ; nü ; p Edu ' nun nasıl bir oyuncu olduğunu herkese bir kez daha gö ; stermek istiyorum .