Dakar Rallisi'nde 9.etap tamamlandı

Dünyanın en zorlu Rallisi Dakar'da Atakama çölündeki son etap geçildi. 5. etap sonrasında sağ el bileğinde sakatlık yaşayan Kutlu Torunlar Türkiye'ye döndü.

  Atakama Ç ; ö ; lü ; ndeki son gü ; nü ; nde kum ve kum tepelerinin geç ; ildiği Capiapo etabında yarışan Kemal Merkit zorlu etabı istikrarlı bir yarış ç ; ıkartarak sorunsuz olarak 3 saat 14 dakika 21 saniye ile 51 . sırada tamamladı . Capiopoya varan ekipler 20 ' li toplu start da farklı bir Dakar tecrü ; besi yaşadı . 14 Etaplı Ralli ' nin 9 . Etabının sahibi İspanyol Marc Coma oldu . Genel Klasmanda Fransız Cyril Despres liderliğini sü ; rdü ; rü ; yor .

Dakar Rallisi ' nde 56 numara ile mü ; cadele eden Kutlu Torunlar 5 . etap sonrasında sağ el bileğinde sakatlık yaşaması nedeniyle Tü ; rkiye ' ye dö ; ndü ; . Ralliye şansız bir sakatlık nedeniyle devam edemediği iç ; in ü ; zgü ; n olduğunu ifade eden Kutlu Torunlar , ' Yarışa birkaç ; teknik sorun dışında gayet iyi başlamıştım , etaplardan da bü ; yü ; k keyif alıyordum ancak Dakar ' da neyin ne zaman olacağı belli değil . Yarışın ö ; zü ; bu ben de 5 . etap sırasında Kemal ' le gayet iyi giderken bir dü ; şü ; ş yaşadım ama sonra motorumda benzin tankında bir sorun oldu finişe 40 km . kalmıştı . Onu tamir etmeye uğraşırken bileğim şişmeye başladı ve kilitlendi . Yarışa devam edemedim organizasyon helikopteri ile kamp alanına gö ; tü ; rü ; ldü ; m . Orada ilk mü ; dahaleyi yaptılar , kolumu alç ; ıya aldılar ve yarışmamın mü ; mkü ; n olmadığını belirttiler . Dakar Rallisi devam ediyor umarım seneye daha iyi şartlarda ü ; lkemizi bir kez daha temsil etme imkanım olur . Destek veren herkese ç ; ok teşekkü ; r ediyorum . Kemal ' in bir kupayla geleceğinden eminim , dualarım Kemal ' le ' diye konuştu .

Dakar Rallisi , yarın La Serana-Santiago arasında toplam 586 km ' lik bir zorlu yolculukla devam edecek .