Galatasaray'a ödül yağmuru

FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü'nde gerçekleştirilen törende, toplam 400 öğrencinin katıldığı Spora Işık Tutanlar anketiyle belirlenen 13 dalda ödül dağıtıldı.

  Anket sonuç ; larına gö ; re , yılın takımı olarak Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı , yılın spor adamı Galatasaray Kulü ; bü ; Başkanı Adnan Polat , yılın futbolcusu ise yine sarı-kırmızılı takımdan Arda Turan seç ; ildi .

Beşiktaş Teknik Direktö ; rü ; Mustafa Denizli , yılın teknik direktö ; rü ; olarak belirlenirken , Fenerbahç ; e ' nin efsane isimlerinden Lefter Kü ; ç ; ü ; andonyadis tü ; m zamanların en iyi golcü ; sü ; olarak ö ; dü ; lü ; nü ; aldı .

Beşiktaş taraftar grubu Ç ; arşı ' nın , yılın taraftar grubu seç ; ildiği ankette , dü ; nyada yılın sporcusu olarak Jamaikalı rekortmen atlet Usain Bolt , yılın sporcusu NBA ' de Toronto Raptors forması giyen milli basketbolcu Hidayet Tü ; rkoğlu , yılın spor yorumcusu Rıdvan Dilmen , yılın spor yazarı Ö ; mer Ü ; rü ; ndü ; l ve yılın spor programı da NTV ' den Yü ; zde 100 Futbol olarak belirlendi .

Diğer yandan , Tü ; rkiye Zihinsel Engelli Sporcular Federasyonu Asbaşkanı Dilek Sabancı ile Dü ; nya Bedensel Engelliler Okç ; uluk Şampiyonu Mustafa Ak ' a onur ö ; dü ; lleri , Sakarya Sabihahanım İlkö ; ğretim Okulu Futbol Takımı ' na da , Tü ; rkiye Şampiyonası ' nda rakipleri olan Şırnak ekibine , para toplayarak futbol ayakkabısı almaları nedeniyle fair-play ö ; dü ; lü ; verildi .

POLAT : ' ' ULUSLARARASI BAŞARI İÇ ; İN 3 ŞEY GEREKLİ ' '
Galatasaray Kulü ; bü ; Başkanı Adnan Polat , yılın spor adamı ö ; dü ; lü ; nü ; almak iç ; in kü ; rsü ; ye gelirken , oldukç ; a neşeli gö ; zü ; ktü ; .

Ses tellerinden ameliyat olması nedeniyle konuşmakta az da olsa gü ; ç ; lü ; k ç ; eken Polat , kendisinin de buradan mezun olduğunu belirtirken , Mahmut Ö ; zgener , Aziz Yıldırım ve Haldun Ü ; stü ; nel gibi isimlerin aday gö ; sterildiği bir kategoride ö ; dü ; le layık gö ; rü ; lmesiyle ilgili olarak , ' ' Adaylara baktığımda , sanırım biraz duygusal davranılmış . Benden ç ; ok daha fazla katkı yapmış isimler var ' ' ifadesini kullandı .

Galatasaray ' ın iki sezon ö ; nce şampiyonluğu Fenerbahç ; e ' den son haftada aldığı ve ö ; zdeşleştiği ' ' Saat 20 . 45 ' de şampiyon olacağız ' ' sö ; zlerinin yer aldığı gö ; rü ; ntü ; leri tebessü ; mle izleyen Adnan Polat , uluslararası alanda başarıların nasıl sağlanacağı şeklindeki bir soruya , şu yanıtı verdi :

' ' Uluslararası alanda ü ; st seviyelere gelebilmek iç ; in ö ; ncelikle ekonomik olarak kulü ; plerin gelişmesi gerekmekte . Rakiplerimiz olan Avrupa ekipleriyle aynı imkanlara sahip olunmalı . Yine tesisleşme ö ; nemli . Belki İstanbul ' daki statlarımızı gö ; rü ; yoruz biz sadece , ama Anadolu ' da sahaya ç ; ıktığımız bir ç ; ok stat son derece yetersiz . Başarı iç ; in bir ü ; ç ; ü ; ncü ; ayak da alt yapıya ö ; nem vermek . Erken yaşta sporcularımızı eğitmek ve yetiştirmek zorundayız . Tü ; rkiye ' de bunlar birer mecburiyet . Tü ; rkiye ' de bunlar olacak , ciddi hamleler var . Bu ü ; ç ; konuda gelişme sağlanırsa , kalıcı başarılar da uluslararası alanda gelir . ' '

Ayrıca , Arda Turan ' ın yılın futbolcusu ö ; dü ; lü ; nü ; de alan Adnan Polat , futbolu ve karakteriyle Arda ' nın Tü ; rk futboluna ağırlığını koyduğunu sö ; ylerken , kendisiyle gurur duyduklarını belirtti .

DENİZLİ : ' ' BAŞARI SIRALAMASI YAPMAK ZOR ' '
Tü ; rkiye ' de 3 bü ; yü ; kle de şampiyonluk yaşamayı başaran ve yılın teknik direktö ; rü ; ö ; dü ; lü ; nü ; alan Beşiktaş Teknik Direktö ; rü ; Mustafa Denizli , yakaladığı başarılar iç ; in bir sıralama yapmasının zor olduğunu kaydetti .

Kendisi adına ö ; nemli başarılara ö ; rnek olarak , Galatasaray ' la ilk Avrupa arenasına ç ; ıktığı zamanlarda Şampiyon Kulü ; pler Kupası ' ndaki Neuchatel Xamax ve Monaco maç ; larını , ( A ) Milli Takım ' ın başında yaşadığı Almanya ve Hollanda zaferlerini , 2000 yılında Avrupa Şampiyonası ç ; eyrek finalini , yine bu yıl Beşiktaş ' la Manchester United ' ı deplasmanda yenmelerini gö ; steren Denizli , ' ' Tabii ki başarılarda , benim yö ; nlendirdiklerim ve bana gö ; rev verenlerin ortak emekleri vardır . İnşallah ö ; yle başarılar gelir ki , bizim başarılarımız bu ü ; lkede hatırlanmaz olur ' ' şeklinde konuştu .